כחלק ממתן המענים נבנתה תוכנית המניעה עם הדגשים על נושאים שונים, ביניהם אני וגופי, אני והסביבה, אלימות בין ילדים, התנהגות ופגיעה מינית, זיהוי סכנות, גבולות ותקשורת מקרבת בין הורים וילדים ועוד. מלכין: "פעילות למניעת התנהגויות סיכוניות היא חיונית עבור כל הגילאים מקטן ועד גדול. במסגרת התוכנית לגיל הרך מתבצעת הפעילות באמצעות כלים אמנותיים המהווים גירוי ליצירת שיח מקרב ורגשי. המסרים תורגמו להפעלות, הצגות, מוסיקה, פינות יצירה וסדנאות שיח להורים".
לדברי עפרה אלטרס, התוכנית היא מפתח לקידום הילדים והוריהם למקום בטוח יותר. "לא האמנתי שתהיה כזאת השתתפות ומעורבות של ההורים בפעילות שנגעה בצרכים האמיתיים וחשפה את הצימאון של ההורים לעוד".
בתום שנת פעילות ראשונה ניתן לראות כי התוכנית הפכה לכלי עבודה מטיב להורים וילדיהם שהגיעו למתנ"ס קלור לקחת חלק בפעילויות המגוונות. לדברי מלכין, "ככל שהפעילויות העמיקו בתכנים כך עלה מספר המשתתפים מעבר למצופה. לשמחתנו הפעילויות מצליחות לגעת באנשים, וכך הן מניבות פרי ומגבירות את המודעות להעמיק ולהעיז לגעת בתכנים חדשים".
את התוכנית הנחתה מנהלת תיאטרון "החברים של יעל", יעל פדר, שהביאה איתה צבעים וגירויים המתאימים לגילאים הצעירים, והרבה אופטימיות שאפשר גם אחרת.
אלטרס ומלכין מעדכנות כי לאור ההיענות בשנת בשנת הפעילות הראשונה, כבר בימים אלה נערכים לבניית תוכנית המשך לשנה החדשה עם מגוון תכנים מניעתיים שיעמיקו את השיח ההורי והילדי.
|