באליפות זכו במקום הראשון- אפרת קדוש מבית הספר "ישורון", מקום שני- עדי גולדשטין מבית הספר נועם ובמקום השלישי- זיו שלו מבית הספר "מרחבים".
לדברי ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש: " באירוע יפה ומוצלח זה התכנסו יחד בוגרי בתי הספר הממלכתיים לתת לשפה העברית את הכבוד הראוי לה וברצוני לברך את הזוכים על הידע הרב שהפגינו. בבסיס תרבות עומדת השפה, ובשל חשיבות הנושא בכוונתנו להפוך את אליפות העברית למסורת יישובית. בימים אלו אף התחלנו בשיפוצה וחידושה של הספרייה העירונית במתנ"ס, עבודות בהשקעה של כמיליון ש"ח. בתום העבודות יפעלו בישוב 3 ספריות מחודשות ומאובזרות למען חובבי הקריאה וחובבי התרבות- צעירים ומבוגרים גם יחד."
לדברי מנהלת המחוז, רחל מתוקי: ברכה את תלמידי בתי הספר היסודיים ביישוב פרדס חנה שזכו בתחרות, וציינה כי הלמידה במסגרת חידון אלוף העברית יצרה עניין ורלוונטיות ללומד ולמלמד. לימודי השפה העברית באים לחנך לאהבת השפה ולשימוש ראוי בה בדיבור ובכתיבה ולהעמיק את טיפוח הידע הלשוני ולהבליט את מקומה של השפה העברית במורשת, בתרבות ובחברה הישראלית. ידיעת השפה מעשירה ומטיבה את יכולת הביטוי והבעת העמדה, מעשירה את הדימיון ומפתחת בפני התלמידים צוהר לעולם הספר, לעולם שלם של ניבים, ביטויים ופתגמים.
לדברי המפקחת המתכללת, לאה יגור: מציינת כי, "בשבוע שעבר קיימנו את גמר תחרות האלוף העברית ביישוב פרדס חנה כרכור. אירוע זה היה אירוע מסכם לתהליך הטמעת השפה העברית בדור הצעיר. החידון נערך בשלושה שלבים: שלב כיתתי, שכבתי, ויישובי. מטרת היוזמה הייתה לעורר בתלמידים עניין בשפה העברית ובעושרה, דבר שללא ספק מקדם את הישגי התלמידים. לאה, הודתה לאילנה מסט, ממונה מחוזית לחינוך לשוני בחינוך היסודי במחוז חיפה, לשושי אבידן ולרכזות החינוך הלשוני בבתי הספר על עובדה איכותית במהלך כל שנת הלימודים בהובלת לימודי השפה העברית בבתי הספר".
לדברי מנהלת אגף החינוך, אילנה זגול: "שמחתי לגלות תלמידים בקיאים ברזי השפה העברית. מדובר באירוע חגיגי, ערכי אשר מטרתו לעורר בתלמידים עניין בשפה העברית ובעושרה ולעודד שימוש נכון בה. המשתתפים והצופים נחשפו לאוצר מילים נרחב וליצירתיות שהשפה העברית מזמנת לנו. חלק מרכזי בחשיבות התחרות היה ההכנה המקדימה בכל אחד מבתי הספר. התחרות אפשרה למורים להעשיר ולחשוף את כלל התלמידים ליופייה של השפה העברית, להרחיב את אוצר המילים ולהעמיק את ההבנה בשפה ומשמעויותיה הנרחבות. ברצוני לשבח את המדריכה המחוזית במשרד החינוך ורכזת הלשון בבית הספר ממלכתי "כרכור" שושי אבידן ואת כלל רכזות העברית על תכנון מופתי והעברה מוצלחת ואיכותית. יישר כוח."
|