שמירה על כבוד המשפחות שזקוקות לעזרה
כולנו יודעים שכאשר אנו זקוקים לעזרה אנו לעיתים מתביישים לבקש אותה, ושעצם החשיפה עלולה לגרום לנו לקושי גדול. לכן, כאשר אתם תורמים דרך עמותות ולא באופן ישיר, אתם מאפשרים למשפחות לשמור על הכבוד הבסיסי שלהם. אבל יתרה מכך, העובדה שאתם לא תורמים באופן ישיר, מאפשרת לכם גם לקיים בדרך את אחת מהמצוות העתיקות ביותר.
היכולת להעניק בסתר
תרומה דרך
עמותת פתחון לב שמסייעת למאות אלפי נזקקים או עמותה מוכרת וטובה אחרת, תאפשר לכם להעניק בסתר ולקיים את מצוות התרומה במלואה. על ידי תרומה מסוג זה אתם תוכלו לשמור על האנונימיות שלכם ולהעניק כמה שעולה על ליבכם באופן אלטרואיסטי ואמיתי. כלומר תרומה לשם התרומה ולא לשם קבלת התודה או הכבוד אשר נלווה לה. פשוט כי זה המעשה הנכון לעשות וכי אתם בצד שיכול לעזור.
עזרה למשפחות שבאמת זקוקות לכך
תרומה ישירה אינה מאפשרת לכם לבדוק באמת מה נעשה עם הכסף שלכם ולא יהיו לכם כל מדדים להצלחה. תרומה לעמותות אשר מכירות את האנשים החלשים בכל עיר ואשר פועלת בכדי לחזק את האוכלוסייה אשר נמצאת במצוקה, תאפשר לכם לגעת ביותר אנשים בכל פעם ולדעת שאלו האנשים שהכי זקוקים לעזרה שלכם. גם אם חיצונית הם לא נראים כך או שואפים לשמור על פרופיל נמוך – כספכם יסייע למי שזקוק לכם באמת.
מנגנוני הפיקוח של המדינה
עמותות אשר רשומות בישראל זוכות למעטפת חוקית של פיקוח על ההתנהלות שלהן באופן קבוע – על פי חוק. כלומר כאשר אתם תורמים לעמותה אתם יכולים להיות שקטים שיש מנגנונים אשר דואגים לכך שהכסף יחולק באופן נכון ושהמדינה בעצמה תספק לכם את המטריה של ההגנה שלה אתם זקוקים. עמותות רשומות גם אינן ששות לעשות דברים אשר ישים אותם במפגש עם החוק ולכן אתם יכולים לדעת שאתם עושים את ההחלטה הנכונה.
הכרה רגולטורית
רשויות המס והמחוקק הישראלי שמו להם למטרה לעודד תרומות לעמותות ולמזער עד כמה שאפשר את התרומות הישירות. על ידי הכרה של מנגנוני המדינה בתרומה ( על ידי קיזוז במס הכנסה), מאפשרות הרשויות לעצמאים לתרום לעמותות ולקבל הכרה כלכלית על כך. זאת בניגוד לתרומה הישירה שבה אין אפשרות לצד המקבל להוציא קבלה על שווי התרומה שאותו הוא קיבל ולא ניתן להזדכות על העניין מול רואה החשבון.
שורה תחתונה: אין זה פלא שיותר ויותר ישראלים בוחרים להעניק בכל חודש ולתרום מכספם דרך עמותות מוכרות וטובות.