במציאות הנוכחית, פתיחה של חנות אונליין היא בגדר חובה עבור עסקים קיימים, וגם עסקים חדשים שרוצים להתחיל למכור מוצרים. בישראל ובכל רחבי העולם, קיימת מגמה ברורה של מעבר לרכישה באינטרנט, של מוצרים מכל הסוגים והתחומים. מגמה זו קיבלה דחיפה בשל נגיף הקורונה, וכיום אתם פשוט לא יכולים להרשות לעצמכם לוותר על אתר איקומרס. במאמר זה נסקור את אחד ההיבטים החשובים ביותר של אתר כזה -
סליקה. כלומר, איך גובים תשלום מלקוחות בחנות אינטרנטית?
מה זה סליקה?
לא משנה כמה האתר שלכם מעוצב ונוח, כמה המוצרים שלכם איכותיים וכמה השירות שלכם מקצועי, אמין ומהיר, אם הלקוחות שלכם לא ירגישו בנוח במעמד התשלום, תפסידו אותם. לכן אתם צריכים לספק פתרון סליקה בטוח וידידותי. כדי לעשות את זה, יש לכם שתי אפשרויות:
הקמת עמוד סליקה ייעודי: זהו פתרון שמתאים בעיקר לעסקים יחסית גדולים, אשר מעסיקים צוותים טכניים ומפתחים, או משתמשים במפתחים חיצוניים במסגרת חברה להקמת אתרים. אתם מקימים עמוד סליקה ייעודי שמתאים לאתר שלכם, לתחום ולאפשרויות התשלום שאתם רוצים להעניק לגולשים. לשם כך, עליכם לפנות לאחת מחברות האשראי, למלא שאלות ולדעת שבכל רבעון תצטרכו לבדוק את תקינות המנגנון. אם יש לכם אפשרות לבחור בפתרון הזה, תהנו מגמישות סליקה מלאה.
שימוש במנגנון סליקה חיצוני: זהו הפתרון ובו בוחרים מרבית העסקים, מכיוון שהם לא מעוניינים לפתח עמוד סליקה בעצמם, וגם לא בהכרח זקוקים לעמוד ייעודי ומותאם אישית. אתם מקבלים מנגנון סליקה מוכן, שלא יהיה שייך לכם, אלא לחברת סליקה. באמצעות החברה בה תחברו, תוכלו לכבד כרטיסי אשראי וגם לנהל את התשלומים. זהו שירות שמספקות חברות רבות, כולל חברות האשראי הגדולות, וקיימים מסלולים רבים לאתרים מסוגים שונים.
כמה עולה סליקה אינטרנטית?
בתשובה לשאלה זו, נתמקד בעיקר באפשרות השנייה של סליקה אינטרנטית - מנגנון סליקה חיצוני. כמובן שהעלות תלויה במסלול בו תבחרו, אך התהליך דומה בכל מקרה. החברה בה תבחרו תגבה מכם כמה מאות שקלים בעד הקמת המנגנון ותשלום חודשי של לפחות כמה עשרות שקלים. מלבד זאת, בכל חודש תצטרכו לשלם עמלת סליקה, כלומר אחוז מסוים מכל עסקה שמתבצעת באמצעות המנגנון.
מעבר לזה, עלות סליקה אינטרנטית כוללת התאמה למנגנון מהצד שלכם. על מנת שהכל יעבוד חלק, תצטרכו לעצב את עמוד התשלום בהתאם לעיצוב האתר ולהקים עמודי תוכן עם הסברים לגולשים. כל זה יהיה לכם הרבה יותר פשוט אם תשתמשו במערכת ניהול תוכן נוחה וידידותית. למשל, כאשר בונים אתרים בוורדפרס ניתן להטמיע כל מיני תוספים והרחבות, שעוזרות להטמיע בקלות עמודי סליקה.
בעזרת תוסף סליקה, הפוטנציאל שלכם כמעט אינסופי. תוכלו לגבות תשלום מלקוחות בכל מקום ובכל זמן, להגדיל את הרווחים ולהצליח בגדול.