כבר שנים שאתם כותבים שירים וחולמים להקליט אותם באופן מקצועי? אם בעבר צריך היה להוציא הרבה מאוד כסף בשביל להקליט באולפנים הגדולים, כיום ניתן בהשקעה כספית חד פעמית להקים אולפן הקלטות ביתי שיאפשר לכם להקליט את כל החלומות שלכם. אז מה צריך בשביל להקים אולפן הקלטות ביתי?
מחשב חזק – מחשב טוב הוא עמוד התווך של אולפן הקלטות ביתי, או כל אולפן. מחשב טוב צריך להיות בעל שטח אחסון גדול על מנת שיוכל להכיל את כל מה שתקליטו עליו ולעבד את כל הרצועות במהירות. כמו כן צריך מחשב גם עם מעבד חזק, על מנת שיוכל להריץ את תוכנת ההפקה בזריזות.
תוכנת הפקה – כיום כל המפיקים המוזיקליים עובדים עם תוכנות הפקה, שמחליפות את הקונסולות הגדולות שהיו בעבר. ישנן תוכנות הפקה רבות בשוק, אך התוכנות המובילות הן: Cubse,Pro Tools,Logic Pro ו-Abelton live.
כרטיס קול – תפקידו של כרטיס הקול הוא להמיר את מה שאתם מקליטים לקבצי אודיו שהמחשב יוכל לקרוא – כלי נגינה או קולות. ישנם כל מיני סוגים של כרטיסי קול עם מגוון רחב של פיצ'רים ואופציות. סקירה זריזה באינטרנט תוכל לעזור לכם להבין קצת יותר בכרטיסי קול ולבחור אחד שיתאים לצרכים שלכם.
מקלדת שליטה MIDI – תפקידה של מקלדת השליטה הוא לשדר פקודות למחשב, ולה תפקיד חשוב בתוצר הסופי.
מוניטורים – על מנת להבין אם אתם אוהבים את מה שאתם יוצרים, אתם צריכים לשמוע זאת באופן הכי נקי ואיכותי. המוניטורים הם אלו שמאפשרים לכם לבחון את סאונד ההקלטה שלכם באופן מקצועי. ישנם סוגים רבים של מוניטורים לאולפן הקלטות ביתי, והמחירים שלהם יכולים לנוע בין 500 ₪ למוניטור בודד ועד לעשרות אלפי שקלים. עשו סקר שוק, לכו לחנות סאונד והתייעצו עם המוכר, וכך תבחרו עבורכם את המוניטורים שלכם.
מיקרופון – ישנם שני סוגים של מיקרופונים – מיקרופונים דינמיים המתאימים יותר להופעות, ומיקרופונים מסוג קונדנסר – שהם רגישים יותר וקולטים יותר תדרים. לרוב בשביל
אולפן הקלטות ביתי מומלץ לקנות קונדנסר. מה שחשוב בבחירת המיקרופון שלכם הוא שהוא יקלוט את השירה והנגינה שלכם בצורה הכי נאמנה למקור.
אוזניות אולפניות – אוזניות אולפניות, להבדיל מאוזניות רגילות, הן אוזניות אטומות לרעשי הסביבה והן מיועדות להשמיע את המוזיקה המוקלטת בצורה הכי ניטרלית שיש, על מנת שתהיה אפשרות לשמוע את מה שהקלטת באופן הכי נהיר וברור ולקבל את התמונה המלאה.
אל תתפתו לקנות את הציוד היקר ביותר. זה אמנם יכול להיות ממכר, אך לא תמיד יש לכך טעם. התחשבו בגודל החלל בו אתם מתכננים להקים אולפן הקלטות ביתי ולפי זאת תתאימו את הציוד האולפני שלכם. כמו כן, השקיעו באיטום החלל מרעשי חוץ, על מנת שלא יכנסו רעשים חיצוניים להקלטות שלכם.