צרכנות |
מה מיוחד בנונו חדרה? |
![]() |
פלאשנט צרכנות יום ראשון, 31 באוקטובר 2021, 20:48 ממומן |
|
חדרה היא עיר במישור השרון, חלק ממחוז המרכז ומועצה מקומית. הוא ממוקם בין נתניה לחדרה |
![]() |
הקרואסון מקבל את שמו מסהרונים (צילום: freepik) |
חדרה נוסדה ככפר חקלאי במישור החוף מצפון-מערב ליפו על ידי עולים יהודים מהמזרח התיכון בשנת 1924 כחלק ממאמץ להקים יישובים חקלאיים יהודיים חדשים. המתיישבים היו בני העלייה השנייה שהתגוררו בתל אביב ועבדו בשוק שלה, שהיה במרחק שלוש שעות נסיעה ברגל או באוטובוס. צמיחתה של חדרה הייתה מקבילה לזו של תל אביב מדרום לה, כאשר שתי הערים חוו צמיחה מהירה במהלך מלחמת העולם השנייה והתפשטות עירונית לאחר מכן לאחר 1948.
ניתן למצוא מאפיות כמעט בכל פינת רחוב בישראל ואפילו בעיר חדרה, כאשר חלק מהמאפיות אף מכפילות את תפקידן כבית קפה. מאפיות נפתחות לרוב מוקדם בבוקר כדי להכין לחמים טריים ופריטי מאפה לארוחת הבוקר. זה נעשה בדרך כלל על ידי אופים שיתחילו את יומם בסביבות 4 בבוקר אם זה יום חול, או מוקדם יותר מזה אם הם עובדים בסופי שבוע. לאחר מכן, האופים ימשיכו בעבודתם לאורך היום בהכנת לחמים, מאפים ופריטי מאפה אחרים למכירה. מאפיות הן באופן מסורתי אחד המקומות הפופולריים בישראל שאליהם משפחות הולכות ליהנות מארוחות הבוקר של סוף השבוע. מאפיות היו פעם המקום ללכת אליו לעוגות ומאפים, אבל עכשיו אפשר למצוא את הדברים האלה כמעט בכל מקום, כך שהמאפיות הפכו יותר ממוקדות בלחמים. יש הרבה סוגים שונים של מאפיות בישראל שמציעות משהו שונה כמו על נונו חדרה. כמה מאפיות מתמחות בלחמים ללא גלוטן, בעוד שאחרות מציעות אפשרויות בריאות יותר כמו קמח שקדים וריבות ללא סוכר. מאפיות הופכות לשם נרדף לחיים בריאים ובריאים. אם אתם מחפשים מאפייה בסוף השבוע הזה זה יום המזל שלכם הכירו את נונו חדרה. מבחר קרואסונים במאפיית נונו חדרה קרואסונים הם סוג של מאפה העשוי מחמאה, קמח, שמרים, חלב ומלח. מקורו של הקרואסון באוסטריה. עם זאת, הוא הוצג לצרפת על ידי השף האישי של הקיסר האוסטרי בתחילת המאה ה-19. הקרואסון עשוי באופן מסורתי מבצק מחמצת של קמח חיטה צעיר (בדרך כלל לא מלכת) ושמרים, מעוצבים לצורה מוארכת ולאחר מכן נאפה ליצירת צורת הסהר הייחודית. קרואסונים הם סוג של מאפה שעשוי מבצק, חמאה ושמרים. את הבצק משכבים בחמאה ומרדדים לעלה ולאחר מכן מקפלים לצורת משולש. ישנם שלושה סוגים שונים של קרואסונים: - קרואסון בצורת ישר: יש לו צורה ישרה ובדרך כלל נאפה טרי - קרואסון מחיטה מלאה: סוג זה של קרואסון מכיל חיטה מלאה בבצק והוא בדרך כלל נאפה טרי - קרואסון au beurre: סוג זה של קרואסון מכיל פחות בצק משתי הווריאציות האחרות מה שאומר שהן קלות יותר להכנה. הם גם מכילים יותר חמאה מה שהופך אותם לפריכים יותר. הקרואסון מקבל את שמו מסהרונים, המתייחס לצורת חצי ירח. המילה הצרפתית היא "קרואסון" שפירושה "לקפל". |
|
כל הכתבות הקודמות |
עוד כתבות שיכולות לענין אותך |
כתבות נוספות |
|