הג'קוזי – שבעברית אגב נקרא בריכת עיסוי – הומצא בארה"ב בתחילת המאה הקודמת ע"י משפחת מהגרים איטלקית, משפחת Jacuzzi. למשפחה זו הייתה חברה שנקראה על שמה, ומאחר שהיא הייתה הראשונה בתחום השתרש השם הזה וכיום כל אמבט עיסוי נקרא ג'קוזי גם אם הוא מיוצר ע"י חברה אחרת. התוספת של מערכת העיסוי שמבוססת על לחץ מים גבוה לאמבטיה גדולה הפכה את המוצר למפנק מאוד. בשנים האחרונות, בעיקר בזכות עליית רמת החיים בארץ מצד אחד ומצד שני ירידת המחירים בתחום, ניתן למצוא אותו ביותר ויותר בתים פרטיים, וכמובן גם בצימרים, וילות שמושכרות לאירועים ובריכות ציבוריות. איך בוחרים גקוזי? בעיקר על סמך הפרמטרים הבאים:
עובי הדפנות
השלדה של הג'קוזי עשויה מפיברגלס. ההבדל בין מוצרים שונים הוא במספר השכבות של חומר גלם זה, כשהכלל פשוט: ככל שיש יותר שכבות של פיברגלס, כך אמבט העיסוי יהיה עמיד יותר וישרת אתכם לתקופה ארוכה יותר. בנוסף, מוצרים עמידים של חברות איכותיות מגיעים עם אחריות ארוכת טווח, כך שמובטח לכם ראש שקט ובעיקר
ג'קוזי שכלום לא יכול לפגום בו.
יעילות אנרגטית
על-מנת להפעיל את הג'קוזי נדרשים משאבים בלתי מבוטלים ובעיקר חשמל. בעידן הנוכחי אי אפשר להתעלם יותר מההשפעה של כל אחד ואחת מאיתנו על הסביבה שבה אנחנו חיים, ולכן השאיפה היא לצמצם ככל האפשר את צריכת החשמל – באמצעות העדפת מוצרים עם יעילות אנרגטית גבוהה. בהתאם ההמלצה היא לבחון גם את צריכת החשמל הצפויה של כל גקוזי ולשקלל נתון זה בבחירה.
סינון מים מתקדם
אחד המנגנונים החשובים ביותר בכל גקוזי הוא סינון המים. ככל שהמסנן מתקדם יותר, כך איכות המים גבוהה יותר וההנאה של כל מי שמשתכשך באמבט העיסוי רבה יותר, ולכן כדאי לחפש דגמים של חברות שמשקיעות משאבים רבים במחקר ופיתוח. עוד דגש רלוונטי הוא הרגישות של המסנן ובהתאם תכיפות הצורך בהחלפתו.
מידות
מצד אחד ישנו תמיד רצון בג'קוזי מרווח כדי שכמה יותר אנשים יוכלו להשתכשך בו ביחד וליהנות גם מהאינטראקציות החברתיות והאחרות. מצד שני חשוב להתאים את מידות אמבט העיסוי לשטח הפנוי עבורו, בין אם מדובר על חלל בתוך מבנה (בית מגורים, ספא, צימר, בריכה וכו') ובין אם על גינה. הגודל גם משפיע על צריכת החשמל ועל חשבון החשמל, ולכן ההמלצה היא להתייעץ עם מומחים בתחום כדי להגיע למידות האופטימליות שייצרו את האיזון הרצוי בין הצרכים השונים.
כמה עולה גקוזי?
באופן טבעי טווח המחירים בתחום נרחב מאוד. העלות היא כמובן שיקול שאי אפשר להתעלם ממנו, אבל חשוב לזכור דבר נוסף: ההשקעה הינה חד-פעמית, ואילו התועלת נמשכת שנים רבות, ולכן כדאי לבחון את היחס שבין העלות לתועלת ולא רק את העלות – מה גם שאין טעם לחסוך כמה מאות שקלים ואפילו כמה אלפים אבל ליהנות הרבה פחות לאורך כל השנים.