עיריית חדרה מקדמת תכנית אסטרטגית ל 2050 - -
לוקאלי
עיריית חדרה מקדמת תכנית אסטרטגית ל 2050

ראובן יגיל
יום שישי, 2 ביולי 2021, 11:00
אקדמיה למקצועות העתיד, מתחמי ספורטק ואולם ספורט ליד כל בית ספר. הכירו את התכנית שתתווה את כיווני הפיתוח הפיזי, הכלכלי והחברתי של חדרה לטווח של כשלושים שנה. ראש העיר: "זהו אירוע מכונן עבור העיר חדרה"

חושבים קדימה. ישיבת עבודה (צילום: דוברות העירייה)

בשבוע שעבר התקיימה ישיבת ההתנעה לתכנית האסטרטגית לשנת 2050, בהשתתפות ראש העיר צביקה גנדלמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, חברי צוות התכנון של חברת 'תיק פרויקטים' שתכתוב את התכנית ומנהלי האגפים שהציגו במהלך הישיבה את החזון לשלושת העשורים הקרובים עבור כל אגף. מטרת העל של התכנית, שכתיבתה תימשך כשנה, היא "לקדם את העיר חדרה ולמצבה כעיר נפה בין מטרופולינית, המספקת איכות חיים גבוהה לתושביה ומהווה מוקד אזורי שוקק חיים", זאת בהתאם לחזון ראש העיר.

התכנית האסטרטגית תיערך בהתאם לדיוקנה של העיר ותכלול את המגבלות והאתגרים העומדים בפניה מחד, ואת חוזקותיה הטבעיות ומרחב האפשרויות שעשויות להשפיע על תכנונה העתידי, תוך זיהוי מגמות עתידיות 'משנות משחק' בהיבטי אוכלוסייה ודמוגרפיה, תעסוקה וכלכלה, חינוך, חברה, תחבורה וסביבה. ראש העיר גנדלמן, שאמר על התנעת התכנית כי "מדובר באירוע מכונן עבור העיר חדרה", הוסיף כי "לצד חובתנו להמשיך ולקדם את חדרה, ולשפר באופן עקבי את תפקודי בהווה, זוהי אחריותנו לחשוב על תמונת העתיד הרצוייה לעיר ולקיים תהליך אסטרטגי ממנו ניתן יהיה לתכנן ולבצע פרויקטים חשובים לביצוע בטווח הקצר, הבינוני והארוך, לרווחתם של תושבי חדרה כיום ולמען הדורות הבאים."

לדברי מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, המוביל בהתאם למדיניות ראש העיר את התהליך לגיבוש התכנית האסטרטגית, "התכנית תכלול את כל תחומי הפעילות והחיים בעיר, ותגובש בשיתוף כל אגפי העירייה מתוך ראייה כוללת ותפישה רב תחומית לגבי מגוון תחומי העשייה העירונית, החזון העירוני, המטרות והיעדים העתידיים לעיר, והיא מתכתבת עם השאיפה המתמדת לשיפור עקבי ברווחתם ואיכות חייהם של תושבי העיר בהווה ובעתיד."

אז איך תיראה חדרה בעוד 30 שנה?
לדבריה של סמנכ"לית העירייה ומנהלת מנהל חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, "החזון הוא להפוך את העיר חדרה ליעד אטרקטיבי ומחוזר, המקדם יוזמות מובילות ברמה ארצית ובינלאומית וקובע את כללי המשחק." ספורטה התמקדה בשאיפה לייצר שירותים קהילתיים קרובים לבית וברמה גבוהה, כך ש"כלל תושבי העיר יוכלו ליהנות משירותים מעולים בתחומי חינוך, ספורט, תרבות ופנאי, במרחק 5 דקות מהבית." והוסיפה כי "עלינו להביט אל העתיד הרחוק ובד בבד להמשיך במגמה של קידום העיר בהווה, מקסום המשאבים העירוניים, צמצום פערים, חתירה להגדלת האטרקטיביות של העיר למגוון קהלים, כשבראש מעייננו להפוך את חדרה לעיר בריאה בכל המובנים."

מנהל אגף אירועים, תרבות וספורט (אתו"ס) אלה ביאר, ציין את האיצטדיון שעתיד להיבנות במזרח העיר בשנים הקרובות ואת מתקן האימונים החדשני לצדו, את שדרוג מתקני הספורט שהעירייה מבצעת ברחבי העיר, וכן את ה'אנרבוקס', ממנו הציבור החדרתי כבר נהנה עם הופעות של אמנים מהשורה הראשונה, והוסיף כי בנושאי פיתוח והקמת מתקני ספורט איכותיים, החזון הוא הקמת אולם ספורט בצמוד לכל בית ספר בעיר, מגרשי כדורגל, מתקני אימונים, מגרשי סחבק (קט רגל) שכונתיים, תכנון והקמת מרכזי טניס, הקמת מרכז שחייה, מרכז לספורט אתגרי, מרכז אתלטיקה ומתחמי ספורטק, הקמת אמפי למופעים רבי משתתפים ועוד. ביאר אף הציע את הקמתה של "רשות ספורט עירונית, שתרכז את כל נושאי הספורט תחת מטרייה אחת, ותשמש כרפרנטית העירונית לנושא זה."

כחלק מהחזון העירוני בתחום החינוך, האחריות העירונית על חינוך תהא מגילאי לידה ועד גיל 30, עם מבני חינוך חדשניים הכוללים מעונות, גני ילדים, בתי ספר, מכינות קדם צבאיות וכן אקדמיה למקצועות העתיד. "בכל מסגרת חינוכית תהיה תכנית לפעילות חינוך משלים מ 8 בבוקר ועד ל 8 בערב, בנושאי ספורט, תרבות, מנהיגות וחברה, כאשר בתי הספר ישמשו כעוגן קהילתי שייצר ויפתח קשרים עם העיר והקהילה." אומר מנהל אגף החינוך שלומי דהן. "בתוך כך, חלוקת שעות הלמידה תשתנה, והלמידה תתקיים בכלל מרחבי העיר תוך יצירת חוויית למידה פעילה בעולם הפיזי לצד העולם הדיגיטלי." בין דבריו, ציין דהן את מוזיאון הרפואה הראשון מסוגו בארץ ובעולם שהוקם בטכנודע חדרה ועתיד להיפתח בקרוב, ואמר שהמוזיאון כבר משמש בתי חולים בארץ ומהווה הזדמנות מצוינת ליצור מערכת ללמידה גבוהה לצד 'מתקן אימונים' רפואי."

הנחת העבודה היא שעד לשנת 2050 אוכלוסיית תושבי העיר תמנה כ 250 אלף תושבים, בנוסף על כך העיר תעניק שירותים לעוד כחצי מיליון תושבים מהאזור. מהנדס העיר נדב הדר, הדגיש את השאיפה העירונית ליצירת רובעים שיכללו בתוכם את מרביתם של השירותים העירוניים המוצעים לתושב, וצפויים לשפר ולחזק את החוסן הכלכלי- חברתי של העיר ולצמצם משמעותית את השימוש בכלי רכב פרטיים בשטחי העיר כמו גם להפחית את ערכי זיהום האויר, זאת גם הודות לשיפור המתוכנן בתשתיות ובמערכות התחבורה הפנים עירוני, אזורית וארצית. הנושא מתכתב עם מאמצי העירייה לשיפור השירות לתושב, כשהחזון הוא הקמת מרכז שירות עירוני בעל שלוחות בכל רובעי העיר, שייתן מענה מלא לכלל השירותים במקום אחד. "עלינו לייצר שירותים שיהיו נגישים, נוחים, זמינים וידידותיים למשתמש, ולשאוף לספק חווייה חיובית לכל תושב שפונה אלינו, זאת באמצעות פיתוח כלים חדשניים בשיפור השירות, בניית שירותים פנים עירוניים ובסיס ידע עירוני," לדבריה של מנהלת אגף פניות הציבור יהודית אסולין.

היקף התכנון הנרחב בעיר, ששטחה משתרע על פני 54 אלף דונמים, הקרבה לים, עם רצועת חוף שאורכה כ 7.5 קילומטרים, ערכי טבע נרחבים ביניהם נחל חדרה שנמצא בתכנית האב לפיתוחו כאייקון תיירותי, יער חדרה ופארק השרון שנמצא בדרך להיות מוכרז כפארק לאומי, בנוסף על הנגישות הטובה לשני המטרופולינים העיקריים במדינה, תל אביב וחיפה והמשאבים הלאומיים כגון כביש 2 וכביש 4, מסילת הרכבת וכן המסילה המזרחית בעתיד שחוצים את העיר, ומחירי הדיור הסבירים, הופכים את חדרה, שנהנית בשנים האחרונות מהגירה חיובית של משפחות צעירות, לעיר אטרקטיבית מאד למגורים לתעסוקה, ובעלת פוטנציאל יוצא דופן למימוש החזון העירוני. "נקודת המוצא שלי היא שחדרה זו עיר שצריכה להפוך לעיר מחוז ובהמשך למטרופולין. עיר מזמינה, מתויירת, פעילה, עשירה בתעשייה ומסחר ומובילה בתחומי החינוך, התרבות והפנאי" אומר ראש העיר.

כל הכתבות הקודמות
עוד כתבות שיכולות לענין אותך
הבעיה היא לא בבנייה של עו הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
14/4/2025 פלאשנט לוקאלי
"לעוף על כנפי הדמיון"
14/4/2025 פלאשנט לוקאלי
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
10/4/2025 פלאשנט חוק ומשפט
כנס הקהילות הראשון Ba כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
10/4/2025 פלאשנט לוקאלי
מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
10/4/2025 פלאשנט לוקאלי
מסלולי טיול קסומים בנגב מסלולי טיול קסומים בנגב
9/4/2025 פלאשנט עסקים
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
8/4/2025 פלאשנט לוקאלי
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
3/4/2025 פלאשנט חוק ומשפט
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
3/4/2025 פלאשנט לוקאלי
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
1/4/2025 פלאשנט צרכנות
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
31/3/2025 פלאשנט לוקאלי
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
27/3/2025 פלאשנט חוק ומשפט
פרדסShops – מפרגנים ונהנים פרדסShops – מפרגנים ונהנים
21/3/2025 פלאשנט לוקאלי
נתניה מציגה: ארבעה כוכבים עולים במדע נתניה מציגה: ארבעה כוכבים עולים במדע
20/3/2025 פלאשנט לוקאלי
יפוי כח מתמשך יפוי כח מתמשך
20/3/2025 פלאשנט חוק ומשפט
הוא משלנו הוא משלנו
18/3/2025 פלאשנט לוקאלי
 סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
18/3/2025 פלאשנט עסקים
החשיבות של ביטוח ועד בית החשיבות של ביטוח ועד בית
17/3/2025 פלאשנט עסקים
"פורשת בתחושת סיפוק משאירה מועצה איתנה"
14/3/2025 פלאשנט לוקאלי
 "מורשת יהדות גיאורגיה וחיזוק הקהילות"
14/3/2025 פלאשנט לוקאלי
"העמק הוא חולמות"
13/3/2025 פלאשנט לוקאלי
תאונות עבודה תאונות עבודה
13/3/2025 פלאשנט חוק ומשפט
איך לחשב עלות שיפוץ חדר אמבטיה? איך לחשב עלות שיפוץ חדר אמבטיה?
11/3/2025 פלאשנט עסקים
25 שנה של נתינה גדולה מהחיים 25 שנה של נתינה גדולה מהחיים
9/3/2025 פלאשנט לוקאלי
רשלנות במקום העבודה רשלנות במקום העבודה
7/3/2025 פלאשנט חוק ומשפט
כתבות נוספות
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
8/4/2025 
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
3/4/2025 
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
3/4/2025 
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
1/4/2025 
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
31/3/2025