חדשות |
דגל חדרה הוענק למבקר עיריית ברצלונה |
![]() |
ראובן יגיל יום שני, 9 בדצמבר 2019, 14:43 |
|
מבקרת עיריית חדרה השתתפה בסיור לימודי בברצלונה, והעניקה למבקר העירייה שם את דגל חדרה ומארז שוקולד המיוצר על-ידי בני נוער במית"ר נירים |
![]() |
דהן מעניקה שי למבקר עיריית ברצלונה (צילום: דוברות העירייה) |
מבקרת עיריית חדרה יוכי דהן השתתפה בסיור לימודי בברצלונה, שהתקיים בשיתוף פעולה של איגוד מבקרי הרשויות המקומיות בישראל ומרכז השלטון המקומי. הסיור כלל ביקור בתערוכת "ערים חכמות" בה השתתפו כ-900 נציגים וכ-30,000 מבקרים מרחבי העולם.
|
במסגרת הסיור עמדו המבקרים על המבנה השלטוני של ספרד והוסבר המשבר הפוליטי בקטלוניה ששורשיו נעוצים במאה ה 15. משבר זה משפיע גם על הניהול המוניציפלי. כמו כן תוארו האתגרים איתם מתמודדת העיר, תקנות השימור, תנועה ותחבורה.
בנוסף נפגשו עם מבקר עיריית ברצלונה, אשר פירט את תפקידיו, מעמדו ואת אופן עריכת הביקורת. בין המבקרים הישראליים לבין מבקר עיריית ברצלונה התפתח שיח חופשי על המשותף והשונה בין הביקורת בארץ למקובל בברצלונה, כולל העובדה שדוחות המבקר בברצלונה, בניגוד למקובל בארץ, אינם מפורסמים לציבור. |
![]() |
מסיירים בעיריית ברצלונה (צילום: דוברות העירייה) |
במהלך המפגש ביניהם העניקה דהן שי צנוע למבקר עיריית ברצלונה, דגל הנושא את סמל העיר חדרה ומארז שוקולד מתוצרת "גוונים של מתוק", שוקולד בוטיק שמייצרים בני נוער במית"ר נירים חדרה.
את הביקור בעיריית ברצלונה ליווה האחראי על יחסי החוץ של העירייה שערך למבקרים סיור בבניין העירייה, הכוללים מתחם משרדים מודרני ולצדו מבנה העירייה ההיסטורי המשמש כיום עיקר כאולם כנסים וקבלות פנים, וכן ישיבות חגיגיות. כאמור ביקרו המבקרים בתערוכת "ערים חכמות", שחלק גדול ממנה הוקדש לפתרונות של תחבורה חכמה, שימוש במצלמות לצורכי ניהול ניטור ובקרה ולצורכי ביטחון באמצעות שילוב טכנולוגיה לזיהוי פנים, וכן נושא מיחזור וטיפול באשפה. בתערוכה הציגו מספר ערים מרכזיות את החידושים בתחומים שונים, בין השאר הציגו עיריות מוסקבה, מדריד, אבו דאבי, בייג'ין ברצלונה ועוד. במהלך ההשתלמות נדונו סוגיות שונות הקשורות לעבודת הביקורת ולמעמד ותפקיד המבקר. כל מבקר שיתף את ניסיונו וחלק את נקודת מבטו באופן שהעשיר את הידע של כלל המבקרים. לדברי יוכי דהן, "התקנים המקצועיים מחייבים את המבקרים הפנימיים לחזק את הידע, המיומנויות והיכולות שלהם באמצעות פיתוח מקצועי מתמשך. אין ספק שהשתלמות זו העשירה את הידע המקצועי, הרחיבה את האופקים ובסופו של יום תתרום גם לאיכות הביקורת". |
|
כל הכתבות הקודמות |
עוד כתבות שיכולות לענין אותך |
כתבות נוספות |
|