הצד החיובי של המטבע הוא שיש דרכים בדוקות לקבל החלטות עסקיות טובות יותר והנה 3 מהן:
1. קבעו יעדים ברורים
קביעת יעדים היא ככל הנראה התנאי הבסיסי, החיוני והעיקרי לקבלת החלטות עסקיות טובות יותר. אי אפשר לצפות ממנהלים להגיע אל היעד אם הם לא יודעים מהו. מנגד, קביעת יעדים ברורים מאפשרת למנהלים לבדוק את עצמם תוך כדי תנועה, לבחון אלטרנטיבות של החלטות עסקיות שונות ולחסוך זמן ומשאבים לכל הגורמים המעורבים בתהליך.
הבעיה מתחילה עם מנהלים שלא מעורבים בתהליך קבלת ההחלטות וקביעת היעדים. זו בעיה ברמת המאקרו שהארגון חייב לפתור, אך המנהלים הם אלו שסובלים ממנה. כאן הפתרון הוא לגלות יוזמה ומעורבות ולא להתבייש להציף את הדברים בשלב מוקדם.
2. השתמשו בכלים של בינה עסקית
מחקר של חברת הטכנולוגית Talend גילה ש-80% מהארגונים בארצות הברית מתכננים לבצע לפחות יישום אחד של פרויקט ביג דאטה במהלך השנה, עם שיעור כמעט כפול ממספר הפרויקטים שבוצעו בארגונים לאורך השנה החולפת. המשמעות היא שמנהלים מגלים שיש כלים חדשים שבהם הם יכולים להיעזר כדי לקבל החלטות וזה משפר בצורה דרמטית את התוצאות.
התחום של בינה עסקית, או באנגלית
BI (Business intelligence), הוא חלק מטכנולוגיית המידע ומטרתו לבנות מערכות שעוזרות לארגון להפיק מידע משמעותי מתוך מכלול הנתונים שנאספים על ידו. השילוב בין בינה עסקית וביג דאטה מוכיח את עצמו עבור מנהלים ומשכלל את היכולת שלהם לקבל החלטות עסקיות טובות יותר.
3. התייעצו עם אחרים
החלטה טובה דורשת מכם להתייעץ, לשמוע זוויות שונות ולקבל כמה שיותר פרספקטיבות מקוריות על הנושא. אם עד היום גיבשתם עמדה ואז רק ניסיתם לתקף אותה על ידי שיחות עם אחרים, כדאי שתזנחו את הטקטיקה הזו ותזכרו שהתייעצות לא מחליפה תהליך קבלת החלטות אלא מעשירה אותו.
במקביל, לא כדאי לגבש דעה מהירה על בסיס עצה אחת בלבד – בעיקר בנושאים חשובים שבהם אין לכם את הידע הנדרש. הימנעו מעודף התייעצויות, רכזו סביבכם אנשים שאפשר לסמוך עליהם ותנו לכל החלטה עסקית את מלוא תשומת הלב.