ב-23 במרץ תיפתח "תחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025", בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, ובשיתוף משרד החינוך- מנהל החינוך הטכנולוגי והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ובתמיכת עיריית ירושלים, התעשייה האווירית לישראל, הקרן לירושלים וקרן מנדל.
תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ.
בין מאות בני הנוער שניגשו לתחרות, שעושים עבודות גמר ברמה של 5 יח"ל, נבחרו להשתתף 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ והם יציגו 49 פרויקטים פורצי דרך, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.
בין הפרויקטים שייקחו חלק בתחרות יהיה גם פרויקטים של ארבעה תלמידים מנתניה. הפרויקט של אלון גרינברג ואורי אוסטין, תלמידים בבית הספר משה שרת בנתניה, אשר פיתחו רחפן כטיפול נוירופידבק- לילדים הסובלים מהפרעות ADHD. באמצעות חיישן גלי מוח המקושר לבקר של רחפן, הילד לומד לווסת את רמת הריכוז המנטלי שלו וכך להפיק פקודות להפעלת הרחפן באמצעות המחשבה בלבד.
הדסה גרונוב, תלמידה בתיכון תמר אריאל, נתניה פיתחה חיישן לזיהוי מיידי של חיידקי E.coli בדגימת שתן. אחד מהאתגרים המרכזיים בהתמודדות עם חיידק זה היא אמצעי הזיהוי והחיישן מזהה בזריזות ויעילות את החיידק בדגימות השתן.
יותם מלכה, תלמיד בתיכון תמר אריאל פיתח מערכת מתקדמת לנטרול איומים אוויריים. בשנים האחרונות גבר השימוש ברחפנים למטרות עוינות והפך לאיום אסטרטגי משמעותי. לפיכך, התפתח הצורך במערכות גילוי וירוט של רחפנים עוינים. המערכת באה לתת מענה לצורך זה ומאפשרת זיהוי, איכון ומעקב אחרי רחפנים ומספקת את המידע הדרוש למערכות נלוות.
|