הקמת עסק הינה בין האתגרים היותר גדולים עבור כל יזם, גם אם יש לו רישיון וניסיון רב בהקמת עסקים. זאת מדוע? השוק הישראלי אינו מקל על יזמים ועל בעלי הון בינוני המעוניינים להתרחב. אם לא די בכל אלו, הרי שתחום המסעדנות הוא בין המאתגרים יותר שקיימים.
תחום המסעדנות עתיר אתגרים בשל המיסוי הגבוה, הגורמים הרבים המעורבים בניהול עסק מסעדנות, הצורך בניהול שוטף של מספר גורמים רבים ואינסופיים המתחלפים בכל רגע נתון, היכולת לפקח על כל אלו וכן הצורך להגיע לרמות גבוהות בלי להתפשר ובלי לפגוע באיכות הסחורה ובאופן הניהול השוטף.
על מנת להפעיל מסעדה, נדרש
רישיון עסק למסעדה ורישיון עסק למסעדה הינו בין הגורמים הראשונים שתרצו להוציא על מנת להבטיח שאתם מנהלים את העסק כחוק וכדין, עומדים בתנאים הנדרשים ומבצעים את כל הנדרש מכם מבחינת החוק.
רישיון עסק למסעדה מצריך מכם לקחת אחריות ולבצע את התהליך בצורה מסודרת המנוהלת על פי התנאים המקובלים. רק באמצעות נקיטה בצעדים חוקיים המתקיימים בשיתוף פעולה בד בבד עם דרישות העירייה תוכלו לדעת שאתם עומדים בתנאים המקובלים ויכולים להתפתח בהדרגה ובצורה נכונה.
שלבי קבלת רישיון עסק למסעדה
לקבלת
רישיון עסק למסעדה יש שלבים שונים הנדרשים ממנהל עסק המעוניין לפתוח מסעדה בצורה התקנית והחוקית. השלב הראשון הוא של קבלת אישור מהרשות המקומית. הרשות המקומית היא זו הגובה את המיסים וגם זו התומכת בעסק בשלבים הראשונים שלו.
לאחר קבלת אישור מהרשות המקומית יש לפנות אל משרד הבריאות שכן משרד הבריאות הוא זה האחראי על מתן האישורים הרלוונטיים ואלו המאפשרים לכם לקבל את הרישיון להגשת מזון. בסופו של דבר, מזון הוא גורם רגיש המצריך את תשומת לבנו כמנהלים עסק המנוהל על מזון. לפיכך, נדרשת רגישות רבה לעניין האישורים הבריאותיים והפיקוח על ההיבטים הבריאותיים של הכנת מזון.
שלב נוסף הוא של קבלת אישור ממכבי אש, וזאת במטרה לאבטח את המבנה עצמו. השימוש בציוד מטבח המהווה כשלעצמו סיכון כאשר מדובר בתהליכי הכנה מהירים ומרובים בזמן קצר, כאשר נדרש ביצוע של פעולות רבות עבור צרכנים רבים, יש צורך בפיקוח מתאים.
אישור שלישי אותו תרצו לוודא כי אתם מחזיקים למען קבלת רישיון עסק למסעדה הוא אישור מהמשטרה. המשטרה היא זו המפקחת על ההתנהלות השוטפת בבית העסק והיא זו אשר תיקח את האחריות במקרה של התנהגות לא הולמת מצד האורחים או העובדים, ולפיכך נדרש קבלת אישור מהמשטרה.
אישור אחרון מתייחס למשרד התברואה וזה בתורו מבטיח את התנאים הסניטריים הנדרשים שכן הם אלו המאפשרים את קיום הפעילות העסקית באופן שוטף וללא הפרעות.
בהמשך יהיה צורך להציג תכנית עסקית המהווה בסיס לקבלת רישיון עסק למסעדה ומראה את כוונותיכם המקצועיות לשנים הקרובות.