בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיית אגריפוד בישראל הכפילה את עצמה: כנס אובדן ובזבוז מזון ב- OpenValley
השבוע התקיים במתחם OpenValley בקיסריה כנס בנושא אובדן ובזבוז מזון, בדגש על האתגר הטכנולוגי והפתרונות הטכנולוגיים. בכנס השתתפו 120 איש והתארחו מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס, סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ, מנכ"לית smart agro, דגנית ורד, שותף מייסד ומנכ"ל FruitSpec, רביב קולא והמדען הראשי בThe Kitchen מבית שטראוס, דוד ניני.
חברות וחברי הפאנל דיברו על נקודת המבט של המשקיעים בשלבי צמיחה, בשלבים התחלתיים או אפילו בשלב הרעיון בחממה, ונקודת המבט של יזמים ויזמיות. במהלך הכנס, היזמים דיברו על המגמות החשובות בתחום, ביניהן הצורך ביכולות ניהול מים, אופטימיזציה של שרשרות אספקה, צמצום הפגיעה באיכות הקרקע, צמצום הבזבוז במשקי והפגיעה המתמשכת במגוון האקולוגי.
בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיות אגריפוד בישראל יותר מאשר הכפילה את עצמה. הקורונה עוררה את המשקיעים בתחום, המספרים עולים ויש סיבה לאופטימיות גם מהכיוון הרגולטורי.
כנס בזבוז מזון (צילום: OpenValley)
"בזבוז מזון היא בעייה מורכבת שמתחילה כבר בשדה מרגע הקציר, ומסתיימת בבית הצרכן – אנחנו. בשל פיזור הבעיה לאורך שרשרת הערך מול מספר שחקנים מגוון, קשה יותר לאתר טכנולוגיה שיכולה לפתור את כלל הבעיה, ולכן כנראה יהיו מספר פתרונות שמיועדות לשחקנים שונים. בין היתר post-harvest solutions for small farm holders, ייעול קטיף, חיזוי טוב יותר ופתרונות לניהול מלאי אצל קימונאים, עד לניהול מקרר חכם." אמרה סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ.
על פי אומדני ארגון 'לקט ישראל', היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2020 הוא 2.5 מיליון טונות, בשווי של כ-19.1 מיליארד שקלים. סך האובדן מהווה כ-35% מהיקף ייצור המזון בישראל. מתוכם, אובדן של מזון בר-הצלה, כלומר מזון הראוי למאכל, בהיקף של כ-1.1 מיליון טונות ובשווי של כ-6.4 מיליארד שקלים.
"האתגרים המונחים לפנינו והנוגעים לאספקת מזון מקיימת, תוך הבנה שמה שהיה לא יהיה, הם הזדמנות לאקוסיסטם הישראלי. הרבה יותר הון מופנה לתחומי חקלאות מזון וסביבה מאי פעם, והציפיה היא לצמיחה משמעותית בתחומים אלו בשנים הקרובות" אמר מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס.
תרבחו ותסעדו בבית משפחת אלבז בפרדס חנה: אבי ודינה המקסימים החליטו לאחר התלבטות, לפתוח את ביתם כמיטב המסורת עם שפע של מתוקים, ריבות ומופלטות טעימות. שיקי וסיון בנותיהן אירחו עימם מכל הלב, בתקווה שנדע ימים טובים וישובו כל החטופים.
6. אברהם קראדי חומרי בניין וקרמיקה מרחוב הדס באזור התעשייה באור עקיבא, קיים הרמת כוסית לכבוד חג הפסח על פי המסורת הקבועה, למרות המצב. אורחים נכבדים הגיעו לכבד ולברך לפני החג.
הפוגה בלב מדבר: רגע לפני חג הפסח, תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מציעה הפוגה נעימה לחג, לחוות את שלוות המדבר, המאפשר הזדמנות לניתוק בריא מהמצב, עם מגוון פעילויות וסדנאות לכל המשפחה. סדנאות מיומנויות קדומות- "סיאל-מרכז מלאכות מדבר", מכוורת "פורת" בעין יהב- הופעה של שוטי הנבואה ומגוון פעילויות, מתחם Eco חצבה, סדנאות יצירה לילדים ומבוגרים בסטודיו "היער" של ורדה בן ארי- כפר האמנים, צוקים בסטודיו "היער, שוקוליטלי- סדנאות שוקולד תוצרת בית, עין יהב ועוד המון פעילויות ומקומות מדהימים שמחכים רק לכם! לעדכונים על הפעילויות כנסו לאתר: "תיירות ערבה תיכונה". חג שמח!
קניון TLV מצדיע למילואימניקים בערב הוקרה יחיד מסוגו: המילואימניקים אשר בבעלותם עסק בקטגוריית האלכוהול שנפגע במהלך תקופת המלחמה, יפתחו דוכן מכירה בקניון, ללא עלות, בערב הוקרה למענם ובמטרה לעזור ולו קצת לשקם את העסק שנפגע בעקבות המלחמה. בערב זה ייפתחו דוכני בירה/ יין / קוקטיילים ונשנושים משלימים, אשר כל ההכנסות יהיו של המילואימניקים עצמם. לצד הדוכנים יוצבו פינות ישיבה בתצורת חביות יין וכיסאות בר, במטרה להשלים את החוויה של הערב. שיא הערב יהיה כאשר הזמר יגל אושרי יעלה להופיע לקהל. במהלך כל שעות האירוע ינגן די ג'יי להנעמת המבקרים. ישר כח! ערב ההוקרה יתקיים ביום רביעי ה-17.4.24. בין השעות: 17:00-21:30.