התאמה של יין לסוג הארוחה לא חייבת להיות משימה כל כך מסובכת. בשלב הראשון אתם צריכים להחליט מה לבשל, ואחרי זה רק לבחור בין יין אדום, לבן, גוורצטרמינר או ריזלינג. הנה כל הפרטים
אירוח מושלם מתחיל בהתאמה בין סוג היין לסוג האוכל. על פניו נדמה שמדובר במשימה מסובכת ששמורה למביני עניין בלבד, אך האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. כל חובב יין מתחיל יכול למצוא לעצמו את השילוב האידיאלי בין המשקה לבין המנה ורק צריך להכיר את האפשרויות הנפוצות.
הנה למשל 4 יינות מומלצים לאירוח הבא שלכם והאוכל שאותו כדאי להגיש לצדם: 1. יין אדום לבשר אדום
האפשרות הקלאסית היא להגיש יין אדום לצד בשר. לא משנה אם תחליטו לבשל את הבשר בקדירה, לצלות אותו על מחבת או להשתמש בתנור, היין האדום תמיד יעזור לו לעבור בגרון בצורה חלקה ונעימה יותר. אתם אפילו יכולים לבחור בין יין אדום יבש וחצי יבש, או להמשיך עם זן ספציפי שמועדף עליכם ועל המשפחה. שמרו על צריכה מאוזנת של יין אדום ובשר ותבטיחו לעצמכם איכות חיים גבוהה.
2. יין לבן לדג
יין לבן נותן תחושה של רעננות ולכן הוא מתאים לארוחות שבהן מגישים דג. היתרון של יין לבן לדג מתחיל עוד במנות הראשונות, כי הוא משתלב עם פשטידות, מאפים מלוחים, פסטה וכל מה שתרצו להגיש כדי לפנק את האורחים. את היין הלבן תוכלו לבחור בין זנים ישראליים ובינלאומיים וכמובן להגיש קר קצת לפני המנה המרכזית. קחו בחשבון שיינות לבנים מזנים ארומטיים מקומיים נפוצים מאוד באגן הים התיכון וביוון, לעומת מוסקט יבש שמתאפיין בחמיצות קלה.
3. יין גוורצטרמינר לגבינות
קשה להתעלם מהנוכחות של יין גוורצטרמינר על גבי השולחן והאמת היא שאין שום סיבה לעשות את זה. החמיצות העדינה של היין הזה מאזנת את המתיקות הטבעית שלו, והוא חביב על גברים ונשים בטווח רחב של גילאים. ליינות גוורצטרמינר יש ריח פרחוני והוא נחשב קליל, עדין ומרענן גם בימי הקיץ הלוהטים. מומלץ להגיש אותו עם גבינות ואפשר גם להציע אותו לאורחים יחד עם קינוחים מתוקים.
4. יין ריזלינג למנות פיקנטיות
לא פשוט לייצר יין ריזלינג אבל זה שווה את המאמץ. ענבים מסוג ריזלינג מחבבים קור והאקלים החם של ארץ ישראל מקשה עליהם לגדול כהלכה, אך ניתן כמובן להשיג אותם לארוחות שנשענות על תפריט קולינרי אסייתי.
היין מומלץ בעיקר למנות פיקנטיות. אפשר להגיש אותו עם נודלס, סושי וכדומה, או לחילופין בסגנון אחר לגמרי עם חריימה בימי שבת בצהריים. בכל מקרה, יש להקפיד על הגשת היין בטמפרטורה המתאימה ולא לשכוח לבחור סדרה איכותית שתצליח לשלב בין מאפיינים של אלגנטיות, מורכבות ועדינות כיפית.
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".
ציון ברוך הפרזנטור של מותג יטבתה, הגיע גם השנה ביחד עם צוות עובדי יטבתה לחלק משלוחי מנות לילדים ולחיילים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. במסגרת ההתנדבות, חולקו משלוחי מנות צבעוניים ועשירים במגוון מוצרים של חברת שטראוס, ומגוון משקאות חלב של מחלבת יטבתה, ביניהם השוקו האהוב של יטבתה, בעיצוב מיוחד לכבוד החג. את משלוחי המנות ציון ברוך ומתנדבי יטבתה חילקו במחלקות הילדים על מנת לשמחם וגם לחיילים לאות תודה והערכה על השירות המסור שלהם במלחמת חרבות ברזל. ישר כח!
עונת הפרפרים נפתחה בפארק "אגם הפרפרים" בקליל בבשורה משמחת – לפארק הגיעו באופן טבעי 50 זני פרפרים שונים מתוך סה"כ 62 פרפרים הקיימים באזור. פארק הפרפרים הינו מתחם פתוח ולא חממה סגורה כדי לאפשר לפרפרים באזור לשהות ולהתרבות בפארק. הפארק כולל ביוטופים טבעיים כולל כ-180 סוגי שיחים וצמחים רב-שנתיים וחד-שנתיים, רחבות של פרחי בר וצמחי תבלין, המותאמים למשיכת הפרפרים באזור. צורי דבוש יו"ר חב' קליל: "לאור העובדה שסמל הפרפר מתנוסס בלוגו של החברה החלטנו להקים את פארק הפרפרים כהגשמת חזון מתוך מחויבות לא רק לשמור על הטבע, אלא גם להחזיר לטבע".