נושאי לימוד בולטים בתואר ראשון ושני
ניתן גם להיכנס לעובי הקורה ולהשוות בין תואר ראשון ושני כדי לדעת טוב יותר מה לומדים בלימודי בנקאות ושוק ההון. תואר ראשון מעניק מטבע הדברים את התשתית, לכן לומדים בו על ניהול הלוואות ופקדונות, על ניהול השקעות בניירות ערך, על תיווך אשראי לחברות ופרטים ובמסלולים מסוימים גם על טיפול במשכנתאות.
לשם השוואה, בשלבים מתקדמים של תואר ראשון בלימודי בנקאות לומדים על תחום המימון ועל גיוס כספים, תקצוב והערכת סיכונים להפסדים. לקראת סוף התואר הראשון מתנסים הסטודנטים בהפעלת מערכות בנקאיות ולומדים על האופן שבו שוק ההון מתווך בין חברות שזקוקות למשאבים כלכליים לבין משקיעים שמעוניינים להלוות להן.
המבנה של
תואר שני בבנקאות ושוק ההון מעט שונה ועוסק בנושאי לימוד אחרים. בין נושאי הלימוד נכללים תחומים כמו השקעות אלטרנטיביות, שוקי הון בחו"ל, מסחר בבורסה ובנקאות להשקעות. במהלך התואר השני הסטודנטים משתתפים בחדרי עסקאות ורוכשים את הידע המקצועי הדרוש להם לעבודה בתחום. במקביל, הייחודיות של תואר שני היא בדגש על התנסויות מעשיות מקיפות בתוך ומחוץ למוסדות הלימודים עצמם.
מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי קבלה לקורסים בבנקאות ושוק ההון משתנים בין מכללות ואוניברסיטאות. ברוב המכללות יצטרכו המועמדים להציג אישור על סיום 12 שנות לימוד, תעודת בגרות מלאה ולעיתים גם ציון פסיכומטרי. כמו כן, במכללות ובאוניברסיטאות כאחד דורשים לעיתים ראיון קבלה אישי של המועמד עם ראשי מסלול הלימודים כדי לבדוק את מידת התאמתו למקצוע.
תנאי הקבלה לתואר שני מחמירים יותר. ללימודים אלו מתקבלים רק מועמדים בעלי תואר ראשון בציון 80 לפחות, אחרי שהם עוברים ועדת קבלה שלוקחת בחשבון רקע מקצועי. עם זאת, ניתן להעלות מחקרים חריגים לדיון בפני ועדת חריגים ולבקש התחשבות בצבירת ניסיון מקצועי בבנקים ובשוק ההון.