מהנדס העיר אינג' נועם גרייף ואדריכלית העיר ליטל שלף-דורי, ייצגו את חדרה בכנס בינלאומי שהתקיים בעיר מרסיי שברצפת.
הכנס, שאליו הגיעו נציגי ארגונים מרחבי תבל, עסק בנושאי אנרגיה נקייה, וזאת כחלק מהמאבק בשינויים האקלימיים העולמיים.
חדרה, שהתקבלה לאיגוד האירופי לערי אנרגיה, ממוצבת כעיר האנרגיה של ישראל וככזו הוזמנו נציגי העירייה להשתתף בכנס שעסק בנושא.
אינ' גרייף מסביר כי, מטרת הכנס הייתה לגבש המלצות מעשיות לקראת ועידת האקלים COP21 שתתקיים בפאריס בדצמבר 2015 ותדון בסוגיית התמודדות עם בעיית ההתחממות הגלובלית באזור הים התיכון.
לאור החשיבות שצרפת מייחסת לנושא, נפתח הכנס במרסיי בנאומו של נשיא הרפובליקה הצרפתית פרנסואה הולנד. כמו כן, כיבדו בנוכחותם נסיך מונקו ושרי ממשלה צרפתים נוספים.
דיוני הכנס נערכו סביב שולחנות עגולים, שהיו למעשה הרצאות של פנל מומחים בנושאים שונים, וכן סדנאות שהתקיימו בפורמט דומה אך בקנה מידה קטן יותר.
בין הנושאים שבהם עסקו דיוני הכנס: ערים ברות-קיימא, ניהול אינטגרטיבי ובר-קיימא של משאבי מים, אנרגיה וכלכלה מעגלית, חוסן מול שינויי האקלים, מדיניות מימון של פרויקטים בתחום האנרגיה, ועוד.
בכנס השתתפו נציגים ממדינות שונות, כולל מדינות השוכנות לחופי הים התיכון, ביניהן צרפת, אלג'יר, מרוקו, מצרים, לבנון, קרואטיה, ועוד. הנציגים היו ממשרדי ממשלה שונים, בודדים היו מרשויות מקומיות, ורבים היו נציגי NGO - גופים ציבוריים ללא כוונת רווח. כמו כן השתתפו נציגי חברות פרטיות מתחומי האנרגיה המתחדשת.
ועידת האקלים המתוכננת נועדה, בין היתר, להציב למדינות העולם יעד להפחתה של עשרות אחוזים בפליטת גזי החממה עד שנת 2030. המדינות שישתתפו בוועידה יתחייבו למכסה קבועה מתוכננת של פליטת גזי חממה על מנת לעמוד ביעד הבינלאומי.
ההערכה היא שאם אכן תצומצם פליטת גזי החממה בעולם, יצליחו לעצור ואף להפחית במספר מעלות את ההתחממות הגלובלית.
בכנס ההכנה היו נציגי חדרה היחידים מישראל. לדברי מהנדס העיר, אף על פי שלא מדובר בייצוג רשמי של המדינה, חשו הוא ואדריכלית העיר כנציגים גאים של ישראל ושל חדרה בפרט.
גרייף ושלף-דורי יצרו קשרים עם נציגים של ארגונים ומדינות לצורך בחינת שיתופי פעולה עתידיים בתחומי אנרגיה, כולל התייעלות אנרגטית והפקת אנרגיה ממקורות מתחדשים.
לדבריהם, "הכנס מהווה יריית פתיחה בתהליך שבו חדרה ממצבת עצמה כעיר עם אנרגיה, עיר מתקדמת עם מדיניות אנרגטית בהירה ומפותחת, בה האנרגיה הינה חדשנית, מתחדשת וירוקה. נמשיך לעשות כל שניתן על מנת לקדם את נושאי האנרגיה והקיימות בעיר, ולהציב את חדרה בחזית הקידמה מבחינת מדיניות עירונית המקדמת פרויקטים אנרגטיים".
|