במהלך היום הוצגו עבודות המחקר של המומחים בתחומי הרפואה והסיעוד ומומחים מהתחום הפארא-רפואי. יום המחקר נערך בהשתתפות 250 איש, ביניהם דיקן הפקולטה לרפואה והמשנה לדיקן הפקולטה לרפואה ע"ש רות וברוך רפפורט בטכניון, חברי הנהלת הטכניון, מומחים מתחומי הרפואה והסיעוד, והסגל של "הלל יפה". אחת לכמה שנים מקיים בית החולים יום מיוחד המוקדש להצגת מחקרים.
יו"ר הוועדה המארגנת של יום המחקר הוא פרופ' אבי שוטן, מנהל מכון הלב
ב"הלל יפה". "מטרתו של יום המחקר היא להציג עבודות מחקר, פרסומים מדעיים, מאמרים ופוסטרים של מומחי המרכז הרפואי הלל יפה כפי שהוצגו בספרות המדעית ובכנסים בארץ ובעולם", מסביר פרופ' אבי שוטן. "ביום המחקר הנוכחי, הוצגו כ- 80 פוסטרים נבחרים, כאשר בספר התקצירים, המתלווה באופן מסורתי ליום המחקר, אוגדו, מלבד התקצירים, כ- 450 פרסומים של המחלקות השונות מהשנים האחרונות בספרות המדעית בארץ ובעולם. פעילות ענפה לכל הדעות".
פרופ' אליעזר שלו, דיקן הפקולטה לרפואה של הטכניון, פתח את היום בציון לשבח של עבודת החוקרים המסורה בבית החולים בכל התחומים. לברכה זאת הצטרף
פרופ' מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי, שציין את החשיבות הרבה של המחקר והאקדמיה, המהווים חלק חשוב ובלתי נפרד בהתנהלות שגרתית בבית חולים.
כמו כן, הדגיש פרופ' אורן את חשיבותן הרבה של הפעילות המחקרית וההוראה לסטודנטים לרפואה,למתמחים, לסטודנטים במקצועות הסיעוד והפארא-רפואיים, פעילות זו מבטיחה את המצוינות המקצועית והרפואית בטיפול המיטבי בחולים. פרופ' אורן ציין את תחושת הגאווה הרבה שהוא חש בימים מסוג זה המסכמים פעילות ענפה כל כך.
בהמשך, התקיימו שתי הרצאות אורח על ידי פרופ' מיכאל אבירם, המשנה לדיקן הפקולטה לרפואה בטכניון, ופרופ' דורון קופלמן, מנהל המחלקה לכירורגית ב' במרכז הרפואי לעמק בעפולה.
כמו כן, הוצגו שלוש עבודות מחקר, שאף זכו בפרס עבודות המחקר המצטיינות. הוצגה עבודתו של פרופ' משנה יורם פולמן, רופא במחלקה לאורתופדית ב', שביצע מחקר בנושא הנדסת רקמת עצם באמצעות תאי גזע שמקורם בשומן שאוב. הוצגה עבודתה של ד"ר מענית שפירא, מנהלת מערך המעבדות, שביצעה מחקר על שחרור חלבון בשם הפראנאז מטסיות. בנוסף, נערכה הרצאה של פרופ' משנה אהרון פרימרמן, מנהל היחידה לצנתורי לב, שסקר את יעילות השימוש במערכת משולבת אולטראסאונד תוך כלילי ודימות במהלך צנתורים.
יום המחקר הסתיים בהענקת תעודות הוקרה לעבודות המצטיינות וכן לפוסטרים מצטיינים מתחומי הסיעוד, האונקולוגיה, הלב, השירות הסוציאלי, הטראומה והדימות.
|