פלאשנט בריאות - ''אל תדלגו על בדיקות אבחנתיות''
בריאות
"אל תדלגו על בדיקות אבחנתיות"

פלאשנט בריאות
יום חמישי, 29 בפברואר 2024, 08:16
ד"ר ולריה סמניסטי, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה, קוראת לציבור הרחב: "אל תדלגו על הבדיקות האבחנתיות".

ד"ר ולריה סמניסטי

המצב הביטחוני השורר במדינה מאז ה- 7 באוקטובר גורם למרביתנו תחושת פחד וחרדה. בימים הראשונים ללחימה התחושות היו בעוצמות גבוהות ותחושת בלבול ריחפה מעל ראשינו. עם הזמן, נאלצנו לחזור לשגרה עד כמה שניתן.

"גם בתקופת הקורונה הרבה אנשים לא הקפידו לעשות בדיקות תקופתיות, וכתוצאה מכך הייתה עלייה במספר האבחונים של מחלות ממאירות בשלבים מתקדמים של המחלה. חשוב להבין כי בדיקות אבחנתיות לא פעם מונעות את התפתחות הסרטן, לדוגמה בבדיקת קולונוסקופיה ניתן להסיר פוליפ בזמן ואם אותו מטופל היה מתמהמה ומתעכב עם הבדיקה, ככל הנראה הפוליפ יכול היה להתפתח לכדי גידול סרטני במעי ואף לשלוח גרורות בגוף", מסבירה ד"ר ולריה סמניסטי, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה.

לציין כי לאורך כל התקופה, צוות המכון האונקולוגי המשיך לפעול כרגיל ולקבל חולים באשר הם, לרבות מפונים מאזור הדרום שהגיעו אלינו כדי לקבל טיפול. "יצרנו קשר עם הרופאים המטפלים שלהם והמשכנו להעניק להם את פרוטוקול הטיפול המיועד במיוחד להם כדי לוודא את המשך הרצף הטיפולי. בעיתות מלחמה, המחלות לא נעלמות ואף יכולות להחמיר את המצב. הסטרס והלחץ ידועים כגורמי השפעה שליליים על מצב הבריאות, לצד אכילה רגשית וחוסר פעילות גופנית שאופייניים למצבי סטרס, חוסר וודאות וחרדה".

"כל אדם צריך לגלות אחריות על בריאותו ולוודא שאכן עושה את כל הבדיקות האבחנתיות הרלוונטיות עבורו, בין אם מדובר בבדיקת דם סמוי בצואה, בדיקות דם תקופתיות, בדיקה גינקולוגית, קולונוסקופיה או ממוגרפיה. ככל שהממצא, אם קיים, יתגלה בזמן מוקדם יותר, כך הסיכוי למנוע סרטן גדול יותר או לחילופין, גם אם כבר התפתח גידול ממאיר, הסיכוי להסירו גבוה יותר", מציינת ד"ר סמניסטי.

אין לדעת כמה זמן עוד תימשך המלחמה וכיצד היא תיגמר ולכן חשוב להקפיד לבצע בדיקות אבחנתיות ובמידה ומתגלה תסמין חדש, יש להגיע לבירור רפואי בהקדם ולא להגיד "עכשיו זה לא הזמן".



 
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
כיצד הטכנולוגיה משנה את פני תחום התפתחות הילד? כיצד הטכנולוגיה משנה את פני תחום התפתחות הילד?
...
פלאשנט בריאות | 12/6/2025
26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
מרפאים את הנפש מרפאים את הנפש
שרות חדשני בנתניה וייחודי בארץ...
פלאשנט בריאות | 8/4/2025
מענה קריטי לבריאות הנפש של בני נוער מענה קריטי לבריאות הנפש של בני נוער
...
פלאשנט בריאות | 2/4/2025
תרופות הרזיה אינן מעלות סיכון אובדני תרופות הרזיה אינן מעלות סיכון אובדני
...
פלאשנט בריאות | 31/3/2025
עולם הבריאטריה  גם בסלולאר עולם הבריאטריה גם בסלולאר
...
פלאשנט בריאות | 20/3/2025
השמנה בישראל: נתונים, מגמות והנטל הכלכלי הכבד השמנה בישראל: נתונים, מגמות והנטל הכלכלי הכבד
ד”ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורג...
פלאשנט בריאות | 11/3/2025
ניידת MRI מהפכנית בדרכים ניידת MRI מהפכנית בדרכים
טכנולוגיה פורצת דרך עם בשורה ח...
פלאשנט בריאות | 18/2/2025
השתלת קרנית משתל מלאכותי השתלת קרנית משתל מלאכותי
מחלקת עיניים של המרכז הרפואי ה...
פלאשנט בריאות | 13/2/2025

כל הכתבות הקודמות