רון האואר מכרכור לא חשב שימצא את עצמו יום אחד מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי הלל יפה. בצהרי יום שישי, בזמן שנח בסלון ביתו, חש ברע והתמוטט. הוא הובהל ל"הלל יפה" וצונתר על ידי פרופ' שמחה מייזל, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, שאבחן סתימה מלאה בעורק הראשי. רון הוא מאמן כושר ובעלים של מועדון ריצה. משנת 2005 משתתף במרתונים והתמיד לבצע את כל הבדיקות הדרושות תוך הקפדה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה.
גם מוחמד חסדייה, תושב פורדיס, הגיע לבית החולים בעקבות התקף לב שעבר. הוא הובהל במהירות לחדר הצנתורים, שם צונתר על ידי פרופ' אריאל רוגין, מנהל מערך הלב, שאבחן חסימה של 95% בעורק הראשי, מה שהצריך פתיחה על ידי בלון והשתלת סטנט.
"שני המקרים הללו הם מקרים מייצגים אותם אנו רואים מדי יום. מעל ל- 1800 מטופלים מגיעים אלינו מדי שנה בעקבות אירוע לב- נשים וגברים כאחד, צעירים ומבוגרים, ספורטאים ולא ספורטאים", מציין פרופ' רוגין.
מערך הלב כולל בתוכו את יחידת הצנתורים, היחידה לטיפול נמרץ לב, היחידה לקרדיולוגיה לא פולשנית, יחידת האלקטרופיזיולוגיה ומרפאות ייעוץ. "מדובר באחד המערכים המרכזיים והחשובים בבית החולים. יש לנו צוות מצוין מבחינה רפואית וסיעודית, אך לצערנו, המחלקה מיושנת וצפופה ואינה מתאימה לסטנדרטים המודרניים אליהם אנו שואפים", מסביר פרופ' רוגין.
כיום היחידה לטיפול נמרץ לב מתפרסת על שטח של כ- 200 מ"ר בלבד. לפני מספר חודשים נחנך מתחם צנתורים חדש ומודרני הכולל את הציוד והמכשור הרפואי המתקדם ביותר, שנחשב למשוכלל מסוגו בישראל. עם זאת, היחידה לטיפול נמרץ לב נשארה במתכונתה הישנה מזה 40 שנה על אף ששופצה שוב ושוב. "על מנת לתת את הטיפול האיכותי והטוב ביותר, אנו חייבים לשדרג את היחידה בהתאם. כיום המאושפזים שוכבים האחד ליד השני, בחלל אחד גדול, ללא חלוקה לחדרים, דבר שאינו מאפשר לכל מטופל את פרטיותו המיטבית", מציין פרופ' שמחה מייזל, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב.
צורך זה ידוע ואושר על ידי הנהלת בית החולים, שהכינה תכנית עתידית מקיפה הכוללת הרחבה של שטח המחלקה לכ- 600 מ"ר- פי 3 מהמצב הקיים, דבר שיאפשר מתן טיפול איכותי בסטנדרטים הגבוהים ביותר עבור המטופלים.
ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי הלל יפה: "בית החולים נמצא בתנופת בנייה אדירה. מתבצעים בו מעל ל- 150 פרויקטים בשלבי בינוי ושדרוג שונים. בנינו תכנית מסודרת להקמת יחידה לטיפול נמרץ לב חדשה ומודרנית עם סטנדרטים מהגבוהים ביותר שקיימים לרווחת המאושפזים. עלות פרויקט זה בכללותו אומדת על כ- 17 מיליון ₪, מתוכם אנו צריכים לגייס
כ- 10 מיליון ₪ ומשרד הבריאות משלים את ההפרש".
|