האבחון של המחלה, לאחר בדיקה גופנית, מתבצע ע"י צילום רנטגן, רק במקרים יוצאי דופן יש לבצע בדיקות עזר נוספות. בשלבים הראשונים ניתן לטפל באופן שמרני עם טיפולים כגון פיזיותרפיה, ירידה במשקל, התאמת פעילות, נוגדי דלקת ונוגדי כאבים. במידה וטיפולים אלו אינם מועילים ניתן להתקדם לטיפול ע"י זריקות תוך מפרקיות עם תרופות שונות כגון סטרואידים, חומצה היאלורונית או P.R.P (platelets rich plasma).
ד"ר ברקוביץ מסביר כי כאשר הטיפול השמרני נכשל והחולה סובל מפגיעה תפקודית משמעותית באיכות החיים קיימת התוויה לניתוח החלפת מפרק. חשוב להדגיש כי ההחלטה לגבי הצורך בניתוח נעשית ע"י החולה בשיתוף האורתופד המנתח.
לאחר החלטה על ביצוע הניתוח יש להשלים מספר בדיקות שגרתיות כגון בדיקות דם, א.ק.ג, תרבית אף וצילום חזה. טרם הניתוח, יש להיבדק ע"י מרדים לגבי כשרות לניתוח והחלטה על סוג ההרדמה, כללית או איזורית.
"לאחר הניתוח, בימים הראשונים, התפקוד לרוב מוגבל ויש צורך בשימוש בעזרים וטיפול בנוגדי כאב. יש חשיבות לביצוע פיזיותרפיה על מנת לקבל תוצאה תפקודית טובה. משך ההחלמה נע בין 6 שבועות לשלושה חודשים. לאחר ההחלמה ברוב המקרים אין הגבלה בחזרה לתפקוד מלא." אומר ד"ר ברקוביץ
|