כך תפחיתו את צריכת הקפאין
בניגוד לגמילה מסיגריות שדורשת הימנעות טוטאלית, בתהליך ההתמודדות עם התמכרות לקפאין ניתן לבחור בשיטה הדרגתית יותר. המשמעות היא שלא חייבים להפסיק לחלוטין עם צריכת הקפאין ביום בהיר אחד. אפשר להתחיל עם הפחתת כמות כוסות הקפה לפעם אחת ביום, להתחיל להתרגל לרעיון מבחינה פיזיולוגית ונפשית ועם הזמן לנסות להוריד גם את הכוס הבודדה.
במקביל, יש המון אלטרנטיבות שמאפשרות גמילה נוחה ויעילה יותר מקפאין. הן כוללות למשל שתיית כמויות גדולות יותר של מים והחלפת כוס הקפה של הבוקר בשייקים ירוקים. המטרה באלטרנטיבות מן הסוג הזה היא מצד אחד להעניק לגוף את תחושת הרעננות והמרץ שחסרה לו, אך מצד שני למנוע חדירה נוספת של קפאין למחזור הדם.
כמו כן, ניתן לשתות
תה במקום קפה ולעשות את זה בבוקר, בצהריים ובערב. יש המון חליטות תה טעימות שאפשר להגיש לצד ארוחות גדולות או כקינוח, מה גם שמדובר בפתרון אידיאלי עבור מי שרגיל לארח חברים ובני משפחה. עם זאת, במידה ורוצים להימנע לגמרי מצריכת קפאין יש לעבור רק לתה ירוק ולוודא שבו אין את החומר הממכר.
מתי אתם שותים קפה?
מחקרים מראים שכמו עם סיגריות, הגמילה מקפאין קשה בגלל הרגלים שאנחנו מאמצים. המשמעות היא שקשה להיגמל מכוס הקפה של הבוקר לא רק בגלל ההשפעה של החומר על הגוף, אלא משום שאנחנו רגילים לבלות ככה כמה דקות טרם היציאה מהבית והכניסה לעבודה. לחילופין, בתהליך הגמילה אנו נדרשים לאמץ הרגלים אחרים לגמרי.
היתרון של אימוץ הרגלים אחרים הוא שמדובר בהשפעה פסיכולוגית בלבד. הגוף לא באמת זקוק לכוס הקפה של הבוקר ותוכלו להשיג תפוקה גבוהה בעבודה גם על בסיס ארוחה שכוללת שייק פירות, תה ומשקאות בריאים אחרים.