"קנגורו"- על שום מה ולמה?
שיטת הקנגורו הינה שיטה המעודדת מגע של "עור בעור" בין הפג הזעיר להוריו. למעשה, זהו טיפול טבעי המסייע לעודד מגע "שאינו רפואי" על מנת להקל על המעבר החד מאווירת הרחם החמימה לסביבה התומכת, אך הקלינית, בפגיה. לשיטה השפעה חיובית על התפתחות תקינה של הפג ואף להישרדותו. יתרונות נוספים הם: מסייע ליילוד לשפר את הנשימה ותורם לעליה טובה יותר במשקל, תורם לאשפוז קצר יותר, להגברת הפרשת החלב אצל האם ולשיעור הנקה גבוה יותר. כמו כן, השיטה מסייעת במתן מענה לבעיות הפסיכולוגיות האופייניות ללידת פג ותורם לקשור של הפג עם ההורה.
מחקרים הראו כי פגים שטופלו בשיטת הקנגורו בכו פחות, לא רק בזמן השהות בחיק ההורה, אלא גם בשאר שעות היממה, וכן השיגו התפתחות "נוירו-התנהגותית ומנטלית" טובה יותר.
מאי הוכרז כחודש המודעות לשיטת הקנגורו, ולכן מקיימים בו את אתגר "קנגורו", שהוא בעצם מעין מרתון בו משתתפות פגיות מרחבי העולם וביניהן פגיית המרכז הרפואי הלל יפה. במהלכו מתקיימות פעילויות שונות לעודד את השימוש בשיטה – בקרב ההורים, אבל גם בקרב הצוותים המטפלים. ב"הלל יפה" התקיימו הדרכות מוגברות לשיטה, חולקו חומרי הסברה, הנחיה והסבר על השיטה במפגשי הורים שמקיים צוות הפגייה להורים מידי שבוע, ונעשו "צילומי קנגורו" לתיעוד ההורים מקנגרים, רישום יומי של שעות ה"קנגורו" בכדי לעודד ולהגביר יישום השיטה ועוד.
"אנחנו מודעים לקושי הנפשי הכרוך בלידת פג. אנחנו יודעים שההורים עוברים בעצמם תהליך לא פשוט כשהילד שלהם שוהה בפגיה", מסכמת יסמין פרץ, "לכן, חשוב לנו לתת להם את כל הכלים שבהם הם יוכלו לסייע לצוות, שעושה עבור הפג לילות כימים על מנת שיגדל וישתחרר בבריאות טובה. שיטת ה"קנגורו" מאפשרת להם מעורבות שיש בצידה סיוע ממשי לילדם, ולכן רצוי שיכירו אותה. המרתון הוא אמצעי נוסף שלנו להעלות מודעות".
|