"תפקיד מלווה ההחלמה הוא בעצם לגשת למטופל שהתקבל למחלקה ולברר לעומק צרכים שונים שאולי לא אותרו על ידי הצוות המטפל", מציין ריאד אבו חוסיין, האח האחראי של המחלקה לאורתופדית ב', "קצת כמו קרוב משפחה מלווה שגם יודע מה לשאול. זה יכול משהו מינהלתי כמו שאלה על שעות התפילה בבית הכנסת, או האם יש ארוחה צמחונית, או משהו קליני כמו 'מי יכול להסביר לי על מתי מתחיל השיקום', או גם שיחה קלילה להפגת חששות.
מלווה ההחלמה עובד בצמוד לצוות המחלקה, כך שאם הצוות עצמו מזהה מטופל שמלווה ההחלמה יכול לעזור לו – הוא מבקש ממלווה ההחלמה לגשת אליו. לדוגמא: מטופל ערירי אשר הצוות רואה כי אין מי שמבקר אותו. בהתאם, אם מלווה ההחלמה מזהה צורך מסוים אצל המטופל, הוא מפנה את תשומת הלב של הצוות לשם מתן פתרון מקצועי.
כיום פועלים במחלקה 3 מתנדבים, אותם מנהלת הגב' קלמנטס, אשר כולם, כאמור בעלי הכשרה בתחום מקצועות הבריאות והחינוך וכן עברו הכשרה נוספת ב"הלל יפה" שכללה הכרת המערכות השונות בבית החולים, תרגול סימולציות אליהן יכולים להיקלע ועוד. לציין כי לא מדובר בגוף שמחליף את אנשי המקצוע השונים בבית החולים, ושכאמור, פועל בהתנדבות.
במחלקת אורתופדיה ב' מביעים שביעות רצון גבוה מהשירות החדש והייחודי, אשר בהתאם מעלה גם את שביעות הרצון של המטופלים המאושפזים במחלקה. בהנהלת בית החולים עוקבים בדריכות אחר הפעילות המבורכת ומקווים להרחיבה למחלקות נוספות בשנה הקרובה. לציין כי עמותת הידידים מסייעת להרחיב את הפעילות ולגייס מתנדבים נוספים לטובת השירות.
|