טיפת חלב וחשיבותה ליולדת
שירות טיפת חלב הינו בעצם תחנה המספקת שירותי בריאות ורפואה בתחום קידום בריאות ומניעה לנשים לפני לידה, אחרי הלידה לתינוקות ולילדים (עד גיל 6 שנים) ולמשפחותיהם. מדובר בתחנה שהיא בגדר חובה לטובת בריאות היולדת ותינוקה. עבור יולדות, זהו צומת כמעט הכרחי, וההמלצה הקיימת היא כי ביקור ראשון בטיפת חלב יעשה כאשר התינוק בן 4 ימים.
"בטיפת החלב הראשונית במחלקה אנו מעניקים ליולדת את הכלים לימים הראשונים שלאחר לידה וכן מידע בסיסי על נושאים כגון מועדי חיסונים, בדיקות התפתחות, מידע על הנקה ועוד", מציינת עדנה רוזנפלד, אחות מפקחת נפתית בלשכת הבריאות של חדרה ומיוזמות השירות הייחודי. "האחות בטיפת החלב הראשונית נותנת להן הסבר כללי, קובעת להן תור בטיפת החלב אליה הן שייכות ומציידת אותן בכל המידע הראשוני הנדרש".
"בסקרים שעשינו על מנת לבדוק האם סניף טיפת חלב הוא משהו שהיו יולדות רוצות לראות במחלקה, התשובות היו נלהבות עד מאוד", מסבירה אורנה גרינברג, אחות אחראית מחלקת יולדות במרכז הרפואי הלל יפה. "לכן, הפתיחה של הסניף מהווה עבורנו, ובעיקר המטופלות שלנו, ענין משמעותי ביותר מבחינת שירות".
איך זה עובד?
הצוות- הן במחלקת יולדות והן בתינוקייה ובפגיה- מיידע את האימהות על קיומה של טיפת החלב ומייצר את הקשר עם האחות הנמצאת שם מטעם לשכת הבריאות. "אין כמעט יולדת שלא עוברת היום בחדר הייעוץ של אחות טיפת החלב", מציינים באגף אימהות בסיפוק. "ואפילו אם עולה צורך במשהו נוסף, למשל תמיכה בבית, העובדת הסוציאלית במחלקה מייצרת את הקשר מול אחות טיפת החלב, שממשיכה מצידה לייצר קשר מתאים לטיפול בקהילה".
היוזמה הייחודית והמבורכת, הגם שהיא חדשה, הפכה מהר מאוד לשיחת היום. יולדות כבר יודעת לבקש פגישה, ובאגף אימהות הפכה טיפת החלב הראשונית לעניין שבשגרה. שגרה שכולם יודעים לומר עליה שמיישמת באופן הנכון ביותר את הקשר הרציף שמקבלת יולדת בבית החולים למול הטיפול בקהילה. ובמילים אחרות – זוהי שגרה שכולם יוצאים ממנה מורווחים, ובעיקר- רגועים.
|