פלאשנט בריאות - נא להכיר: האוכל הקוריאני הגיע לישראל
בריאות
נא להכיר: האוכל הקוריאני הגיע לישראל

מעיין בוזגלו חודדה
יום שני, 23 בנובמבר 2015, 11:36
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..

שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה. (צילום: גיל הדני)

כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.

אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.

עוף פיקנטי - דאקגאלבי. (צילום: גיל הדני)
בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.

המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.

פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי. (צילום: גיל הדני)

המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).

לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.

קימצ'י – המאכל הלאומי הקוריאני. (צילום: גיל הדני)
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
אפליקציה מצילת חיים אפליקציה מצילת חיים
אפליקציה חדשה לאבחון מוקדם של ...
פלאשנט בריאות | 17/11/2024
ֹֹמהו בעצם HbA1c ולמה הוא כל כך חשוב עבור כולם? ֹֹמהו בעצם HbA1c ולמה הוא כל כך חשוב עבור כולם?
אם יש לכם סוכרת, או אם אתם מכי...
פלאשנט בריאות | 13/11/2024
ערב מודעות לסרטן השד נערך במרכז פנאי אזורי ערב מודעות לסרטן השד נערך במרכז פנאי אזורי "רעים" בנווה חיים
במרכז הפנאי האזורי רעים (נווה ...
פלאשנט בריאות | 7/11/2024
גברים: על סרטן הערמונית שמעתם ובדקתם? גברים: על סרטן הערמונית שמעתם ובדקתם?
סרטן הערמונית הוא הגידול השכיח...
פלאשנט בריאות | 5/11/2024
 ניתוח היברדי מציל חיים בכירורגית כלי דם ניתוח היברדי מציל חיים בכירורגית כלי דם
לאחרונה, החלו במרכז הרפואי הלל...
פלאשנט בריאות | 2/11/2024
עצרת זיכרון לציון מאורעות ה- 7 באוקטובר בהלל יפה עצרת זיכרון לציון מאורעות ה- 7 באוקטובר בהלל יפה
עובדי המרכז הרפואי הלל יפה התכ...
פלאשנט בריאות | 7/10/2024
מגן שר הבריאות הוענק לד מגן שר הבריאות הוענק לד"ר ג'לאל אשקר
שר הבריאות, אוריאל בוסו, העניק...
פלאשנט בריאות | 2/10/2024
המלצות תזונתיות לסוכרתיים במהלך החגים המלצות תזונתיות לסוכרתיים במהלך החגים
החגים המתקרבים מהווים אתגר גדו...
פלאשנט בריאות | 26/9/2024
עשרות מתנדבים חדשים התגייסו לארגון זק״א עשרות מתנדבים חדשים התגייסו לארגון זק״א
בצל האירועים בצפון עשרות מתנד...
פלאשנט בריאות | 25/9/2024
אות הוקרה למצטיינים בפוריה אות הוקרה למצטיינים בפוריה
אות הוקרת הצטיינות מטעם משרד ה...
פלאשנט בריאות | 25/9/2024

כל הכתבות הקודמות