פלאשנט בריאות - נא להכיר: האוכל הקוריאני הגיע לישראל
בריאות
נא להכיר: האוכל הקוריאני הגיע לישראל

מעיין בוזגלו חודדה
יום שני, 23 בנובמבר 2015, 11:36
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..

שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה. (צילום: גיל הדני)

כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.

אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.

עוף פיקנטי - דאקגאלבי. (צילום: גיל הדני)
בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.

המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.

פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי. (צילום: גיל הדני)

המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).

לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.

קימצ'י – המאכל הלאומי הקוריאני. (צילום: גיל הדני)
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
88% מהמטפלים בטראומה חווים קושי נפשי בשל המלחמה 88% מהמטפלים בטראומה חווים קושי נפשי בשל המלחמה
...
פלאשנט בריאות | 16/9/2025
הוועידה הלאומית למחלות נדירות הוועידה הלאומית למחלות נדירות
...
פלאשנט בריאות | 10/9/2025
לימודי רפואה גם באילת לימודי רפואה גם באילת
...
פלאשנט בריאות | 10/9/2025
ניתוח נדיר מסוגו בהלל יפה ניתוח נדיר מסוגו בהלל יפה
...
פלאשנט בריאות | 28/8/2025
הצ'יפס שמטגן לנו את הבריאות הצ'יפס שמטגן לנו את הבריאות
...
פלאשנט בריאות | 20/8/2025
קבל את חייו בחזרה בזכות כונני מד קבל את חייו בחזרה בזכות כונני מד"א
...
פלאשנט בריאות | 8/8/2025
קייץ בטוח עם המרכז הרפואי הלל יפה קייץ בטוח עם המרכז הרפואי הלל יפה
...
פלאשנט בריאות | 15/7/2025
כיצד הטכנולוגיה משנה את פני תחום התפתחות הילד? כיצד הטכנולוגיה משנה את פני תחום התפתחות הילד?
...
פלאשנט בריאות | 12/6/2025
26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025

כל הכתבות הקודמות