ביום חמישי האחרון, התקיימה פתיחה רשמית של המעבדה למחקר כירורגי במרכז הרפואי "הלל יפה". לפתיחה הגיעו מכובדים מהטכניון ומאוניברסיטת תל אביב שבירכו את פועלם של העומדים בראשה פרופ' ריקרדו אלפיסי ופרופ' מיכאל קראוס.
סגל המעבדה כולל את פרופ' ריקרדו אלפיסי, פרופ' מיכאל קראוס, וד"ר מירי בידר. בתחילת יום העיון ברך פרופ' אלפיסי על שיתוף פעולה ארוך השנים עם פרופ' קראוס וציין את חשיבות המחקר הבסיסי שנעשה במעבדה בטיפול בפצועים במצב של הלם מאיבוד דם שהפך לטיפול מקובל בעולם. בנוסף הזמין פרופ' אלפיסי חוקרים מתוך המרכז הרפואי ומחוצה לו לבוא ולקחת חלק בפעילות המחקר במעבדה.
לאחר מכן, עלה פרופ' קראוס והציג את אבני הדרך עד לרגע בו הועברה המעבדה מחיפה למרכז הרפואי "הלל יפה", ופירט את פעילות המחקר הקליני והבסיסי במעבדה וההישגים אליהם הגיעו החוקרים במרכז הרפואי "הלל יפה".
בהמשך, הציג מר פטר גריפלד, המהנדס הראשי ומנהל מחלקת בינוי ואחזקה של המרכז הרפואי, את שלבי התכנון והביצוע של המעבדה וציין שהמעבדה עומדת בתקנים בינלאומיים ומהווה הישג טכנולוגי והנדסי בולט במרכז הרפואי "הלל יפה".
פרופ' אבי וייצמן, מנהל מכון פלזנשטיין למחקר באוניברסיטת תל אביב, ברך ואמר: "תמיד מרגש אותי להשתתף בפתיחת מעבדה למחקר בסיסי שבה מבוצעים מחקרים בסיסיים שמטרתם היא למצוא יישום בבריאות האדם".
המשיך אחריו פרופ' משה סידי המשנה הבכיר לנשיא הטכניון שאמר כי הטכניון משתף פעולה עם 13 בתי חולים בארץ ובעולם והמרכז הרפואי "הלל יפה" הוא מהמרכזיים שבהם. פתיחת המעבדה למחקר כירורגי במרכז הרפואי "הלל יפה" היא נדבך נוסף להיקף המחקר של הטכניון.
את האירוע סיכם מנהל המרכז הרפואי "הלל יפה" פרופ' מאיר אורן, שציין שהמעבדה שהחלה לפעול במסגרת בית חולים רמב"ם בפקולטה לרפואה בחיפה בשנת 1996 ובשנת 2012 עברה למרכז הרפואי הלל יפה ושם שילשה את גודלה לעומת גודלה המקורי בחיפה. המעבדה עוסקת בתחומים שונים אך העיקרי שבהם הוא פציעות טראומה כיאה למרכז רפואי הקולט במשך שנה כ- 25% מפצועי הטראומה במדינת ישראל. לבסוף ציין פרופ' אורן שהמרכז הרפואי הלל יפה השקיע סכום נכבד מאוד מתקציבו להקמת המעבדה והוא גאה בתוצאה.
|