אז מה זה בי"ס מונטסורי? ולמה הגישה הייחודית הזו נקראת מונטסורי?
ד"ר מריה מונטסורי הייתה מחנכת איטלקייה, מדענית, רופאה ופסיכיאטרית, פילוסופית, פמיניסטית ופעילה למען זכויות אדם שיסדה את גישת החינוך הנ"ל שהתמקדה בללמד ילדים דרכים לפתח את הכישורים שלהם בקצב שהם קבעו לעצמם. זהו למעשה עקרון מונטסורי המכונה "התפתחות עצמית ספונטנית". מטרת הגישה היא לא רק לגרום לילד להבין, אלא לגעת בדמיונו כדי להלהיב אותו עד היסוד.
העיקרון הראשון של הגישה המונטסורית הוא באמצעות כיתות רב-גילאיות, המאפשר התקדמות טבעית יותר של למידה לאורך שנות הילדות ללא מחסומים. ילדים מקבלים שיעורים בדברים שהם מוכנים להם ומתעניינים בהם בתוך מחזור של שלוש השנים, תוך עמידה בהנחיות המדינה. הילד הצעיר מבקש מהילד הגדול יותר הדרכה הן מבחינה חברתית והן בזירה האקדמית. זה נותן לילד הגדול תחושה של אחריות ומנהיגות. העקרון השני הוא תפיסה שהתפתחותו של הילד מבוססת על הבנה מופשטת ודרך חוויות קונקרטיות ובכך הילד זוכה להבנה מעמיקה של מושגים שהוצגו. העיקרון השלישי מתמקד בכך שלכל ילד מותאמת תכנית אישית. בכיתה מונטסורית, ניתן לילדים כבוד על מי שהם, מה שהם ועל המקום שבו הם נמצאים בהתפתחותם האישית. החוזקות של כל ילד מוכרות כפי שהם ולפיהם נבנית לו התוכנית האישית שלו.
וכך, ב- 1 לספטמבר יגיעו כ- 50 תלמידים לכיתות צופית ודרור, כיתות מונטסוריות שלצורך הכשרתן ככאלה, אגף החינוך של עיריית חדרה שכר את שירותי "מילה" המתמחה בליווי רשויות מקומיות בהקמה של בתי ספר מונטסוריים.
הליווי כולל ליווי פדגוגי צמוד, בניית מבנים והזמנת עזרים וציוד ברוח הגישה המונטסורית (כאשר הסביבה ערוכה ומזמנת גירויים ,קל ונגיש לילד להיענות לצרכיו ולנטיותיו ללא כל מאמץ). בנוסף, במהלך חודש יולי, הצוות החינוכי נפגש עם הילדים וכן התקיים שיח עם ההורים וכל זאת על מנת להנגיש את כניסתם של תלמידי א' לביה"ס .
נאחל איחולי הצלחה לתלמידי א' המקסימים עם כניסתם לבית הספר, להורים הנרגשים וכמובן לצוות החינוכי המסור של בי"ס "השחף" "חינוך מתחילת החיים יכול באמת לשנות את ההווה והעתיד של החברה." ד"ר מריה מונטסורי.
|