מנהלת תיכון חדרה יעל פז מעדכנת כי, מיזם "הגג הירוק" לגידול ספירולינה פועל במספר מצומצם של בתי ספר בארץ וזוכה לליווי צמוד של מכון ויצמן. כמו כן, למיזם זה היבט חברתי לאור העובדה שמדובר בגידול מזון העשוי להוות בעתיד הלא רחוק פתרון לרעב, באפריקה למשל, ובגידול מזון באופן המשפר את איכות הסביבה והמזון עצמו.
גידול הירקות בשיטת הידרופוניקה עונה על הצורך של האוכלוסייה לאמץ אורח חיים בריא ולגדל ירקות באופן עצמאי. שיטת ההידרופוניקה מאפשרת לגדל צמחי מאכל על גבי מים ללא שימוש במצע כלשהו, כאשר חומרי ההזנה של הצמחים מומסים במים. בשיטה זו לא נדרשת אדמה וכמות המזיקים קטנה יותר באופן משמעותי. המים המדושנים מסתחררים בצורה מתמדת והצמח מקבל את כל חומרי ההזנה ההכרחיים. יתרונה הגדול של שיטת גידול זו הוא חיסכון במים, הזנה מקסימלית של הצמח, ומיעוט מזיקים.
לדברי מנהלת התיכון, פרויקט "הגג הירוק" הוא יוזמה של שתי מורות לביולוגיה מצוות החטיבה העליונה של בית הספר, אפרת צארום ומיכל סטקלר שאף לקחה על עצמה את הובלת המיזם עם תלמידי המגמה.
לצורך הפעלת הפרויקט הכשיר בית הספר אזור מיוחד המתאים מבחינת תנאי הגידול עבור אצת הספירולינה וגידולי ההידרופוניקה.
|