פלאשנט חינוך: - בחטיבת הביניים תיכון חדרה מנציחים את זכר הנופלים
חינוך
בחטיבת הביניים תיכון חדרה מנציחים את זכר הנופלים

מירית אזרחי
יום שני, 20 באפריל 2015, 19:51
לקראת יום הזיכרון לחללי צה"ל שחל השבוע, מגיע לשיאו פרויקט ההנצחה של חטיבת הבנים בתיכון חדרה, ”לכל חלל יש שם". זו השנה העשירית שבה התלמידים מנציחים את זכרם של הנופלים.

פרויקט ההנצחה של חטיבת הבנים בתיכון חדרה, ”לכל חלל יש שם". (צילום: יח"צ)

מנהלת חטיבת הבנים בתיכון חדרה, רויטל מינג'רסקי מספרת : "ייחודיות הפרויקט היא בחיבור האישי של התלמיד לעברו, בתהליך לימודי והטמעתי ממושך שבונה קשר של היכרות, הוקרת תודה, זיכרון והנצחה.

רעיון יצירת הקשר הישיר של התלמיד עם חלל ספציפי ומשפחתו השכולה, יצר קשרים ממושכים ואישיים וחוויה חזקה ומעצבת שנחקקת בלבם של התלמידים ושל המשפחות".

עוד היא מוסיפה, כי תהליך ההתייחדות של תלמידי כיתה ט' עם הנושא כלל הכנה בשיעורי השל"ח, סיפורי מורשת קרב וביקור בבית יד-לבנים ובגן-המייסדים בעיר.

"ההנחיה אפשרה לכל קבוצת תלמידים לערוך עבודת מחקר ולבנות "תיק חלל". התלמידים יצרו קשר עם צוות יד לבנים והמשפחות השכולות, ששיתפו פעולה בבניית התיק", אומרת רויטל מינג'רסקי.

לקראת יום הזיכרון עלו התלמידים לקברות החללים בבית העלמין הצבאי בעיר. העלייה השכבתית לבית העלמין הצבאי כללה טקס מרגש, שלאחריו התייחדה כל קבוצה עם החלל על קברו, הציגה את "תיק החלל" וסיפרה את סיפורו לחבריה לכיתה.

ביום הזיכרון הוצגו תיקי ההנצחה ב"חדר הזיכרון" בבית הספר אותו פקדו משתתפי הטקס המרכזי. תיקי ההנצחה מועברים למשמרת קבע.
במהלך השנים נבנו שתי ספריות הנצחה האחת בביה"ס, השנייה בבית יד-לבנים. חלקם אף הגיעו למשפחות השכולות. העובדה שעבודת תלמידים אינה עבודה ל"קבלת ציון" אלא הופכת למוצג ארכיוני מעצימה את התלמידים, שלהשקעתם יש משמעות.

"מיזם ההנצחה, שכולל שיתוף פעולה בין מורי השל"ח, הצוות החינוכי בביה"ס וצוות יד לבנים, הפך למסורת בת עשור", אומרת רויטל מינג'רסקי ומוסיפה: "ההצלחה ניכרת במשובים שאנו מקבלים מהתלמידים, מהמשפחות השכולות, מבית יד לבנים ומעיריית חדרה. אנו עדים כל שנה מחדש לתהליך חינוכי משמעותי שנוגע בליבם של בני הנוער שמשוועים לשייכות".
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
 קו חם לילדים והורים המתמודדים עם חרם בבית הספר קו חם לילדים והורים המתמודדים עם חרם בבית הספר
ועדת החינוך העירונית בנתניה בר...
פלאשנט חינוך | 20/3/2025
 מפנקים את עובדי התברואה מפנקים את עובדי התברואה
תלמידי בית ספר ניצנים בחדרה ב...
פלאשנט חינוך | 18/3/2025
 מפנקים את עובדי התברואה מפנקים את עובדי התברואה
תלמידי בית ספר ניצנים בחדרה ב...
פלאשנט חינוך | 18/3/2025
מחדשים את מרכז הפנאי גני אלון בית מחדשים את מרכז הפנאי גני אלון בית"ר
...
פלאשנט חינוך | 13/3/2025
מסיבת קרקס פורים בבית ספר ניצנים בחדרה מסיבת קרקס פורים בבית ספר ניצנים בחדרה
...
פלאשנט חינוך | 12/3/2025
הדרך לחיל האוויר עוברת בקלוב תעופה חדרה הדרך לחיל האוויר עוברת בקלוב תעופה חדרה
קלוב התעופה חדרה נוסד בשנת 194...
פלאשנט חינוך | 7/3/2025
בינה מלאכותית בבית ספר רבין בינה מלאכותית בבית ספר רבין
...
פלאשנט חינוך | 21/2/2025
מציינים את יום השואה הבינלאומי גם  באמצעות AI מציינים את יום השואה הבינלאומי גם באמצעות AI
טקס מרכזי לציון יום השואה הבינ...
פלאשנט חינוך | 8/2/2025
ממחלקת השיקום לבר אילן נתניה ממחלקת השיקום לבר אילן נתניה
...
פלאשנט חינוך | 7/2/2025
מנתניה לחלל? מנתניה לחלל?
האם הניסוי של תלמידי בית הספר ...
פלאשנט חינוך | 4/2/2025

כל הכתבות הקודמות