לפני מספר שבועות ביקר מפקד בסיס הטכני של חיל האוויר, אל"מ קובי דוידסון, בשלוחת השוחרים בחדרה ושוחח עם התלמידים. בדבריו ציין, שבוגרי המסלול מהווים אבן יסוד במערך הטכני של חיל האוויר ולכן החיל ימשיך להשקיע משאבים רבים להצלחתם.
עם גיוסם לצבא מגיעים בוגרי המסלול למערך הטכני של חיל האוויר כאלקטרונאים וחשמלאים, הם עובדים במעבדות, במטוסים, מסוקים, מזל"טים, ונחשפים למערכות הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בארץ, בין היתר כיפת ברזל המדוברת.
הם נחשפים לעולם ההיי-טק והאלקטרוניקה, לחימוש והתקשוב ולתפקידים מעניינים נוספים. כך הם צוברים ניסיון מקצועי על המערכות המתקדמות, דבר שישרת אותם עם שחרורם מהצבא.
רבים מבוגרי המסלול המשיכו בקריירה צבאית ואלה שעזבו את הצבא, נחטפו על-ידי חברות היי-טק כמו רפאל, אלביט וחברות מובילות נוספות.
הקבלה למסלול השוחרות בבית הספר המקיף למדעים ואמנויות בחדרה כוללת מבחני מיון במתמטיקה ואנגלית, וכן בחינה פסיכוטכנית. מטרת המיונים לבחור ולקבל את התלמידים הטובים והמתאימים ביותר. בבית הספר מציינים בסיפוק כי מספר לא קטן מהתלמידים המתקבלים למסלול הינן בנות.
המכללות הטכנולוגיות של חיל האוויר הן מסגרות תיכוניות ועל-תיכוניות מקצועיות וקדם-צבאיות, המשלבות לימודים מקצועיים עם עבודה מעשית ואימונים צבאיים על-פי תוכנית של חיל האוויר ומשרד החינוך, בדגש על חינוך לערכים.
נערים מגיל 14 נקלטים, לאחר מיון, בשלוחות המכללה הטכנולוגית ברחבי הארץ, ביניהן בבית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות בחדרה. לאחר השלמת תעודת בגרות טכנולוגית ממשיכים רובם בלימודיהם לדיפלומת טכנאי מוסמך או הנדסאי. בוגרי מסלול השוחרות מוערכים מאוד בבסיסי החיל והם נחשבים לעילית המערך הטכני ולעתודה לקצונה הטכנית של חיל האוויר.
מגמות הלימוד במסגרת המסלול בחדרה הן: הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים והנדסת חשמל ובקרה.
|