אלומיניום הוא סמל בנייה עצום בכל פרויקט בנייה, ומאמר זה בוחן מקרוב את חשיבות הביצוע הנכון של עבודות אלומיניום, וחשיבות הבנת תכונותיו, הצורות השונות שלו והתנהגותו בשילוב עם חומרי בנייה אחרים. נבחן גם את מחזור החיים של האלומיניום, ונחקור את כל השימושים באלומיניום, כולל כמה שימושים עתידיים שעשויים להפתיע אתכם.
ייצור אלומיניום לשימוש מתקדם בתהליכי בנייה
הכלים המשמשים בתהליכי עבודות אלומיניום נקראים סירים, שיכולים לייצר יותר משני טונות אלומיניום בכל יום. אבל קבלני בניין כמו
המרכז לעבודות אלומיניום מכפילים את התפוקה הזאת על ידי חיבור של כמה סירים, שבתוכם ייצור האלומיניום נמשך יום ולילה על מנת לוודא שהמתכת נשארת בצורתה הנוזלית. חלק גדול מהמתכת מופרש כדי להפוך למטילי ייצור, באמצעות התכה בתנורים גדולים, שם ניתן לערבב את האלומיניום עם מתכות אחרות על מנת ליצור סגסוגות. משם, המתכת עוברת תהליך ניקוי שנקרא שטף, שמשתמש בגזים כמו חנקן על מנת להפריד בין זיהומים ולהעלות אותם אל פני השטח כדי שניתן יהיה להחליק אותם. לאחר מכן יוצקים את האלומיניום המטוהר לתבניות ומצננים במהירות על ידי ריסוס מים קרים על המתכת.
סוגים שונים של עבודות אלומיניום
עבודות אלומיניום ועבודות
תריסים זמינות למגוון תחומים כמו למשל לייצור מכשירי חשמל, מכוניות ויישומים אחרים, באמצעות טכניקות ייצור שונות. אלומיניום הוא מתכת אטרקטיבית וברוב המקרים לא נדרש לבצע גימור, אבל ניתן ללטש ולצבוע אותו. כך, לדוגמא, באתרי בנייה, עבודות אלומיניום משמשות על מנת לספק את יתרונות העמידות והאסתטיקה למבנים. מכיון ומדובר בחומר גלם עמיד, חזק, שלא מושפע מנזקי מזג אוויר כמו רוח, מים, שמש, אינו ניזוק בקורוזיה, גמיש וקל מאוד להתקנה, לאחרונה יש המון סוגים של עבודות אלומיניום. ניתן לייצר חלונות ותריסים מאלומיניום, ניתן להתקין בהתאמה אישית פרגולת אלומיניום, מרזבים להשגת איטום מקסימלי ממים ואפילו מערכות ישיבה ורהיטים עשויים אלומיניום.
מה שמדהים זה שרוב עבודות האלומיניום שבוצעו אי פעם מחזיקות מעמד עד היום
הסיבה לכך היא שניתן למחזר אלומיניום שוב ושוב מבלי לאבד את איכותו. חלק ניכר מהחדשנות בתעשיית האלומיניום קשורה לשיפור יעילות הייצור וביצוע מקצועי של עבודות אלומיניום, והיתרונות הרבים שמובילים להגדלת הביקוש לאלומיניום, ככל שמופיעים יישומים חדשים ומרתקים. ייצור ראשוני של אלומיניום דורש אנרגיה אדירה, והאמת היא ששימוש ברכיבי אלומיניום קלים באתרי בנייה מסמל את ההתקדמות המשמעותי ביותר בביצוע עבודות אלומיניום, בבניית ועיצוב מבנים.
איך בוחרים קבלן אלומיניום?
1. ניסיון - בחרו קבלן אלומיניום בעל ניסיון בהתאם לסוג העבודה אותה אתם צריכים לבצע.
2. שם טוב - בחרו מישהו רק דרך המלצות של אנשים עליהם אתם סומכים.
3. בררו מה כוללת העבודה- זמני עבודה, אחריות, חומרים בהם הקבלן עושה שימוש.
4. תוכלו לברר דרך אתרים המשוים בין בעלי מקצוע או אנשים שאתם מכירים וסומכים על דעתם.