1. אבטיח
פלח
אבטיח בינוני במשקל של 200 גרם ללא הקליפה מכיל 15 גרם פחמימות, ששוות ערך ל-3 כפיות סוכר. עם זאת, אבטיח הוא מקור טבעי מעולה לליקופן שמקנה לו את הצבע האדום ומגן על העור מפני קרינת השמש וגידולים סרטניים. חוץ מזה, כדאי להזכיר שב-100 גרם אבטיח יש 1 גרם סיבים מתוך הפחמימות ושסך הפחמימות בכמות כזו עומד על 8 בלבד.
2. מנגו
במנגו בינוני במשקל של 300 גרם ללא הגלעין והקליפה יש 45 גרם פחמימות ששוות ערך ל-9 כפיות סוכר. המנגו מומלץ עבור אנשים שמחפשים אנרגיה זמינה ולא רוצים לאכול ממתקים, אך הוא פחות מתאים לסוכרתיים או לכאלה שמעוניינים לרדת במשקל – אלא אם מקפידים על אכילתו בכמויות קטנות.
3. בננות
בננה קטנה מכילה 15 גרם פחמימות שהן שוות ערך ל-3 כפיות סוכר. היתרון של בננה בא לידי ביטוי בעובדה שהיא עשירה באשלגן, אך החיסרון הוא שהיא אינה מתאימה למי שגם ככה סובל מרמות גבוהות של אשלגן בדם. הפתרון הוא בכל מקרה לשלב את צריכת הבננות עם פירות נוספים ולא להשעין עליה את כל התפריט התזונתי היומי.
4. גויאבה
גויאבות נחשבות פחות נגישות בהשוואה לשאר הפירות ברשימה, אך הנתונים שלהם מוכיחים שמדובר במשהו ששווה להתאמץ בשבילו. כך למשל יש בכל גויאבה ששוקלת 100 גרם כ-9 גרם פחמימות, שהן כמו 2 כפיות סוכר. במקביל, הערך המוסף של הגויאבה הוא 5 גרם סיבים תזונתיים. זו כמות שגדולה מזו שיש במנת אורז מלא או בפרוסת לחם מחיטה מלאה וסיבה מעולה להכניס גויאבות לתפריט.
5. אבוקדו
לא רבים זוכרים שאבוקדו הוא פרי ולכן מתייחסים אליו כמו ירק. בפועל, אבוקדו הוא לא רק פרי קלאסי וטעים אלא גם בריא עם תכולת סוכר נמוכה. לראייה, ב-100 גרם של אבוקדו יש רק חצי גרם סוכר זמין וניתן לצרף אותו לסלט, למרוח על פרוסת לחם או לאכול עם כפית ויחד עם ביצה.